Τις αλλαγές διαπίστωσαν οι αθλητές και οι προπονητές.

"Είδα τα μάτια του Μίλτου, της Νικόλ και των άλλων παιδιών να λάμπουν από χαρά, για τη βελτίωση του χώρου και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν. Πριν από τρεις μήνες, που επισκέφτηκα για πρώτη φορά αυτόν τον χώρο, ντράπηκα για τις συνθήκες που προπονούνταν οι αθλητές μας. Δεσμεύτηκα, μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πώς θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τους αθλητές μας. Το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, τους πρωταθλητές μας και το κάνουμε. Βήμα βήμα.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η εικόνα του κλειστού προπονητηρίου έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαριστώ όλους, κυρίως τους εργαζομένους για τη συμβολή τους. Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουν δρομολογηθεί και άλλα πράγματα να γίνουν, όπως το εργομετρικό κέντρο εντός του ΕΚΑΕ (κόστους 400.000€), μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί έως τέλος Αυγούστου του 2024. Έως τότε φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε και άλλα έργα εντός του κλειστού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και στα ανοιχτά γήπεδα. Με ικανοποιεί που με αγκάλιασαν οι αθλητές και μου είπαν ότι είδαν να γίνεται ένα τεράστιο άλμα, όχι σαν του Τεντόγλου, ένα σχετικό καλό άλμα το οποίο άλλαξε την εικόνα του κλειστού προπονητηρίου, συνολικά»,είπε ο Βρούτσης.

Τεντόγλου: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου ήταν ικανοποιημένος από τις εργασίες και δήλωσε: "Τα τελευταία επτά χρόνια που προπονούμαι στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αλλαγή. Ο κ. Βρούτσης άκουσε τα αιτήματά μας από την πρώτη στιγμή και τα υλοποίησε. Το βασικότερο για μένα ήταν η θέρμανση που το ζητούσαμε χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό γι’ αυτό".

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, τόνισε "Εμείς αναδείξαμε τα προβλήματά μας και ο κ. Βρούτσης πήρε τα σημαντικά και ουσιαστικά και τα έκανε πράξη. Ήταν για μένα έκπληξη!".

Συνοπτικά, τα έργα που υλοποιήθηκαν αυτό το τρίμηνο είναι:

Αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των παλαιών μη λειτουργικών θερμαντικών σωμάτων και φωτιστικών.

Τοποθέτηση έξι κλιματιστικών 60.000 BTU, τύπου ντουλάπας και αποκατάσταση των καλωδίων του δικτύου παροχής ρεύματος που είχαν κλαπεί.

Τοπική αποκατάσταση φθορών της μονωτικής μεμβράνης στην οροφή της αίθουσας μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας (ποσού 100.000€)που έχει προκηρυχθεί για την πλήρη αντικατάσταση αυτής.

Κατασκευή στεγάστρου σε τμήμα της οροφής του προπονητηρίου για αποτροπή εισροής υδάτων στον διάδρομο προθέρμανσης οριζόντιων αλμάτων.

Γενικός ελαιοχρωματισμός και αποκατάσταση σαθρών επιχρισμάτων στις τοιχοποιίες στην οροφή και στην περιμετρική επένδυση της αίθουσας προπονήσεων με ξυλεία ραμποτέ.

Τοποθέτηση προστατευτικών panels στη τζαμαρία της αίθουσας για προστασία των αθλητών και ανανέωση αθλητικού εξοπλισμού (δίχτυα ρίψεων, στρώματα κλπ), προς αντικατάσταση των παλαιών που είχαν φθαρεί (προσφορά της ΕΟΕ, ύψους περίπου 100.000€).

Πλήρης αναβάθμιση του εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού στο προπονητήριο με αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Τοποθέτηση ηλεκτρικής μπάρας για τον έλεγχο της εισόδου των οχημάτων στην εγκατάσταση.

Τοποθέτηση αυτόνομων οικίσκων υγιεινής (WC) και αποδυτηρίων στο βοηθητικό Κ-1.

Κατασκευή περίφραξης για διαχωρισμό των βοηθητικών γηπέδων Κ-1 (ΣΕΓΑΣ) και Κ-2 (κοινού).

Τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου προς το βοηθητικό γήπεδο Κ2 από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και παράλληλη διευκόλυνση της στάθμευσης οχημάτων των αθλουμένων.

Επισκευή μεταλλικής πρόσοψης και υαλοπινάκων στην αίθουσα προπονήσεων.