Facebook Pixel Μπορεί να βάλει "ταβάνι" στα 5,85 μ.
Άλλα Σπορ
| 2012-02-21 16:28:00

Μπορεί να βάλει "ταβάνι" στα 5,85 μ.

Μπορεί να βάλει "ταβάνι" στα 5,85 μ.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, παρά τα πανελλήνια ρεκόρ που επιτυγχάνει, δεν έχει "πιάσει" ακόμα ταβάνι στην καριέρα του. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Νομίζω ότι πρόκειται για μια ευχάριστη διαπίστωση που δεν είναι μόνο δική μου.

Οι δυνατότητές του είναι, κατά γενική ομολογία, σαφώς μεγαλύτερες από τα 5,75 μ. που υπερέβη πρόσφατα. Εστω κι αν αυτή η επίδοση σε βάζει με σχετική σιγουριά σε όλους τους τελικούς των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Το ταλέντο του και η τρομερή προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά στις προπονήσεις εγγυώνται ότι σύντομα θα έρθει και το μεγάλο άλμα. Οποιος επισκεφθεί το προπονητήριο στίβου του Ολυμπιακού Σταδίου θα συναντήσει εκ του ασφαλούς, σε καθημερινή βάση, μόλις δυο προπονητές. Τον Δημήτρη Κυτέα που γυμνάζει τον Φιλιππίδη από παιδάκι και τον Γιώργο Πομάσκι με τη Βούλα Παπαχρήστου.

Πέραν τούτου ουδέν, θα μπορούσε να υποστηρίξει με βεβαιότητα κανείς. Η τακτική του Κυτέα να μετέχει ο αθλητής του κάθε χρονιά σε πολλούς αγώνες έχει φέρει θαυμάσια αποτελέσματα. Πείρα, άνεση, σιγουριά, αυτοπεποίθηση είναι κάποια από αυτά. Τα πιο βασικά ίσως.

Αυτά είναι μάλιστα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν τον Φιλιππίδη κοντά στα 5,85 μ. Νομίζω ότι κάπου εκεί είναι το ταβάνι των δυνατοτήτων του Ελληνα πρωταθλητή. Η σταθεροποίηση σε άλματα πάνω και κάτω από τα 5,70 μ. έχει επέλθει εδώ και καιρό και ο πήχης σε αυτά τα ύψη δεν φαντάζει πλέον υψηλός στα μάτια και στο μυαλό του Φιλιππίδη.

Ούτε καν στα όνειρά του. Επιπλέον, στο ταξίδι σε υψηλότερα στρώματα της... ατμόσφαιρας «οφείλει» πολλά και στην κατάθεση ψυχής καθημερινά στην ποιοτική προπόνηση του Δημήτρη Κυτέα, παλιού πρωταθλητή του αγωνίσματος, που ξέρει όλα τα μυστικά της τεχνικής.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags