Ο αγώνας του Στάνισλας Βαβρίνκα με τον Τσονγκά που διήρκησε 4 ώρες και μερικά λεπτά, ανάγκασε τους διοργανωτές του Ρολάντ Καρός να τοποθετήσουν το ντέρμπι της ημέρας για τον τρίτο γύρο στο διαθέσιμο Suzanne Lenglen με τους Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο να ξεκινούν τον αγώνα στο δεύτερο μεγαλύτερο court στις 19:45 (τοπική ώρα).

Μετά από μιάμιση περίπου ώρα (περίπου στις 21:15 τοπική ώρα), οι δύο άνδρες ήταν ισόπαλοι 1-1 στα σετς, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει με 6-3 τον Σέρβο ο οποίος είχε κατακτήσει εύκολα το εναρκτήριο σετ με το ίδιο σκορ (6-3).

Ο Ντελ Πότρο έσωσε δύο break back points την ώρα που σέρβιρε για το 2ο σετ στο 5-3 με τον Τζόκοβιτς να δείχνει λίγο αιφνιδιασμένος μετά την εκπληκτική εκκίνηση στο ματς.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό με θεαματικά ράλι και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για το "δεύτερο ημίχρονο" με τον Ντελ Πότρο να διαψεύδει, προς το παρών, όσους πόνταραν σε μια ακόμη εύκολη επικράτηση του Νόλε!

Θα καταφέρει ο "Ντελπό" να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί των 41 αγώνων του Νόλε ή ο Σέρβος θα συνεχίσει την απίστευτη φετινή του πορεία προς το δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης; Η απάντηση θα δοθεί αύριο με τον Ρισάρ Γκασκέ να περιμένει το νικητή στον 4ο γύρο την Κυριακή!

Ο Γάλλος, Νο13 του ταμπλό, με νέα σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε 6-2, 6-3, 3-6, 6-3 του αριστερόχειρα Τόμας Μπελούτσι, γνωρίζοντας πρωτοφανή αποθέση απ'τους συμπατριώτες του στο πάντα πιο εκδηλωτικό Suzanne Lenglen!

Πηγή: tennis24.gr