Θύμισε... παλιό καλό Ναδάλ ο κάτοχος του τίτλου, τρόμαξε με τον τραυματισμό του ο Σκωτσέζος πρωταθλητής!

Έχοντας ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην αποδοσή του, κυρίως στο 2ο σετ, ο Ράφαελ Ναδάλ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή διοργάνωση του Roland Garros και έβαλε τέλος στην ονειρική πορεία του Αντόνιο Βέιτς στο Παρίσι και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο...

Ο 24χρονος Ισπανός, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πέντε φορές πρωταθλητής στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν, συνέτριψε με 6-1, 6-3, 6-0 τον qualifier Κροάτη, Νο227 στον κόσμο, και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο της ιστορικής διοργάνωσης, όπου θα περιμένει έναν εκ των Λιούμπισιτς-Βερντάσκο.

Υπήρξαν στιγμές μέσα στο ματς όπου ο Ναδάλ θύμισε... Ναδάλ έστω κι αν η δυναμικότητα του αντιπάλου του δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα, παρόλο που ο Βέιτς προερχόταν από ορισμένες σπουδαίες νίκες τόσο στα προκριματικά (Ζεμπάλος, Μπολέλι) όσο και στο κυρίως ταμπλό (Κουέβας, Νταβιντένκο).

Ο κορυφαίος χωμάτινος τενίστας όλων των εποχών, μπορεί να μην απέφυγε κάποια απ'τα ασυνήθιστα λάθη των τελευταίων ημερών, τελειώνοντας το ματς με 18 unforced errors (τα 10 εκ των οποίων στο 2ο σετ), ωστόσο η κίνηση στο γήπεδο, η σιγουριά που ενέπνεε σχεδόν σε κάθε του χτύπημα και το βαρύ του forehand (28 winners), δεν επέτρεψαν στον Βέιτς να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω από το ματς (τα στατιστικά του αγώνα).

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μακριά, στο Suzanne Lenglen, ο Άντι Μάρει ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού όταν "γύρισε" τον δεξιό αστραγαλό του στο ξεκίνημα του 2ου σετ και με 6-2, 6-3, 6-2 επί του Γερμανού, Νο95 στην ATP, Μίκαελ Μπέρερ, πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη εβδομάδα του Όπεν, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Σκωτσέζος, Νο4 του ταμπλό και του κόσμου, έδειξε να σφαδάζει απ'τον πόνο στην επίμαχη φάση, όμως αμέσως μετά την περιποίηση του γιατρού και το δέσιμο του αστραγάλου, επέστρεψε στο court και επέβαλε την κυριαρχία του, φτάνοντας στην άνετη νίκη μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Σάββατο 28/05: 3ος γύρος Roland Garros
4-Murray (G.Britain) beat Berrer (Germany) 6-2 6-3 6-2
1-Nadal (Spain) beat Veic (Croatia) 6-1 6-3 6-0
15-Troicki (Serbia) beat 21-Dolgopolov (Ukraine) 6-4 3-6 6-3 6-4

Πηγή: tennis24.gr