Η τρελή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά δεν έμελλε να ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του Rogers Cup, αφού ο 20χρονος τενίστας γνώρισε την ήττα στον τελικό από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφα Ναδάλ.

Ο Στέφανος τα έδωσε όλα και προβλημάτισε ιδιαιτέρως τον σπουδαίο αντίπαλό του, ειδικά στο δεύτερο σετ, όταν έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ισπανός θρύλος του τένις, όμως, βρήκε τις λύσεις και μπόρεσε να κατακτήσει μια δύσκολη νίκη  και μαζί την κούπα με 2-0 σετ (6-2, 7-6).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας το πρώτο γκέιμ, όμως στη συνέχεια ο Ναδάλ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά, αναγκάζοντάς τον σε αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Ισπανός κυριάρχησε στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-2.

Ο Ναδάλ συνέχισε να είναι ιδιατέρως αποτελεσματικός και στην αρχή του δεύτερου σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Ωστόσο, η αντίδραση του Τσιτσιπά μετέτρεψε το δεύτερο σετ σε ντέρμπι. Η πρώτη απάντηση του συμπατριώτη μας ήρθε στο τρίτο γκέιμ, όταν έπαιξε επιθετικά απέναντι στον Ισπανό και μείωσε σε 2-1. Ο Ναδάλ έκανε το 3-1, ο Τσιτσιπάς όμως παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής κερδίζοντας το 5ο γκέιμ και μειώνοντας σε 3-2.

Με όπλο το σερβίς του ο Ισπανός έκανε το 4-2, αλλά ο Στέφανος τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και εκμεταλλευόμενος το δικό του σερβίς πήρε ακόμα ένα γκέιμ, πλησιάζοντας ξανά στο 4-3.

Ο Ναδάλ πήρε το 8ο γκέιμ για το 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε για ακόμα μια φορά την απάντηση. Σερβίροντας με αποτελεσματικότητα ο Έλληνας τενίστας μείωσε σε 5-4 και κέρδισε ακόμα μια ευκαιρία για να κυνηγήσει την ανατροπή. Όχι μόνο αυτό αλλά στη συνέχεια έκανε για πρώτη φορά break, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Στέφανος πήρε και το επόμενο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 6-5!

Λίγο έλειψε ο Τσιτσιπάς να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1, όμως στο 12ο γκέιμ ο Ναδάλ επικράτησε στις λεπτομέρειες και έστειλε το σετ στο τάι μπρεικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά τελικά "μίλησε" η κλάση του Ισπανού, ο οποίος επικράτησε με 7-4, έκανε το 2-0 και πανηγύρισε τον 80ό τίτλο στην τεράστια καριέρα του.