Ο Κύπριος πρωταθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και παρά την ασφυκτική πίεση που δεχόταν από τον αντίπαλό του, κατάφερε να πάρει προβάδισμα για τη νίκη, κατακτώντας το πρώτο σετ με 7-6 (5).

Από εκεί και πέρα όμως, το σκηνικό άλλαξε. Το πρόβλημα στο δάχτυλό του ξεκίνησε στο δεύτερο σετ και ενώ βρισκόταν μπροστά με 2-0.

Ο Μέλτζερ αντιλήφθηκε το μεινονέκτημα του αντιπάλου του και διεκδίκησε εύκολα τα δύο σετ (6-2, 6-1). Ο Μάρκος αποφάσισε να αποχωρήσει από το ματς μόλις δέχθηκε μπρέικ στο τέταρτο σετ (4-3).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Παγδατής (Νο22 στον κόσμο) δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί ούτε τον τίτλο του στο τουρνουά του Σίδνεϊ εξαιτίας του τραυματισμού του στους προσαγωγούς.

Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον 25χρονο τενίστα και σίγουρα η φετινή του εμφάνιση στο Αυστραλιανό Όπεν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Επόμενος αντίπαλος του Μέλτζερ θα είναι ο Άντι Μάρει ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαλύσει με 6-1, 6-1, 6-2 τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ, Νο32 του ταμπλό.