Μετά από σκληρή μάχη διάρκειας 2 ωρών και 28 λεπτών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια λύγισε την 24χρονη Ρωσίδα (Νο.33) με 6-4, 5-7, 6-4 για να κλείσει μεγάλο ραντεβού με τη Βικτόρια Αζαρένκα στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Έχοντας πολλά προβλήματα στο σερβίς της, η Μαρία δεν μπόρεσε να επιβληθεί στην Κουντερμέτοβα και τελικά μάλλον ήταν τυχερή που η αντίπαλός της έκανε περίπου όσα αβίαστα λάθη έκανε και εκείνη (45-48).

Μπορεί να πέρασε δύσκολες στιγμές στον αγώνα, να εκνευρίστηκε με τον εαυτό της, όμως η ουσία είναι ότι πήρε το εισιτήριο και μπορεί να «ξεχάσει» την κακή εμφάνιση. Κόντρα στην Αζαρένκα, βέβαια, την άλλοτε Νο.1 τενίστρια στον κόσμο, δεν θα συγχωρεθούν τα λάθη, οπότε είναι απαραίτητο να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων!

Παρά τα τεράστια προβλήματα στο πρώτο σερβίς, πάντως, η Μαρία μπόρεσε, έστω και στις λεπτομέρειες, να κατακτήσει το πρώτο σετ και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της. Μπήκε, μάλιστα, με φόρα και στο δεύτερο (2-0), ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμά της.

Η Ρωσίδα, λοιπόν, άρχισε να πιέζει και έχοντας το πλεονέκτημα να σερβίρει πρώτη στο σετ, «άγχωσε» τη Μαρία στο 5-6 και κατάφερε να «κλέψει» το δεύτερο σετ.

Με τη Μαρία να έχει χάσει την αυτοκυριαρχία της, η Κουντερμέτοβα μπήκε στη θέση του οδηγού στο τρίτο σετ (0-2), όμως ακολούθησε ανταλλαγή μπρέικ (πέντε στα επτά πρώτα γκέιμ), με αποτέλεσμα να περάσει η Σάκκαρη μπροστά με 4-3.

Παρότι δεν ήταν εύκολο, εδραίωσε το προβάδισμα στο επόμενο γκέιμ (5-3) και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να σφραγίσει την πρόκριση. Η Ρωσίδα έκανε την ύστατη προσπάθεια για μπρέικ και είχε δύο ευκαιρίες για να το πετύχει, όμως η Μαρία έμεινε όρθια και τελικά καθάρισε το ματς... Δεν φάνηκε, όμως, να ευχαριστιέται και πολύ τη νίκη της!

ΠΗΓΗ: sdna.gr