Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 2-1 σετ, 6-7 (2-7), 7-6 (8-6) και 6-3 την Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου, νούμερο 7 στον κόσμο, μετά από 3,5 ώρες αγώνα!

Πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα μεθαύριο απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία, Νο 4 στον κόσμο), η οποία «καθάρισε» με 2-0 σετ, 7-5 και 6-4, την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία, Νο 15).

Το πρώτο σετ άρχισε άσχημα για την Μαρία Σάκκαρη, που βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 4-1 στα γκέιμ, αλλά κατάφερε να πάει σε τάι μπρέικ για να χάσει εκεί με 7-2 σε 63 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η 26χρονη αθλήτρια προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ, αλλά η Αντρεέσκου ισοφάρισε άμεσα, αλλά αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη έφτασε γρήγορα στο 6-3 και παρότι ισοφαρίστηκε, με δύο σερί πόντους πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν σώμα με σώμα, όταν όμως η Αντρεέσκου επηρεασμένη σε έναν βαθμό από ενοχλήσεις στον προσαγωγό είδε τη Σάκκαρη να της κάνει μπρέικ και να φτάνει στο 5-3. Η Καναδή πάλεψε σκληρά, αλλά η Σάκκαρη άντεξε και πήρε το τρίτο σετ και τον αγώνα με 6-4.