Facebook Pixel Ελθέτω (ξανά) η Βασιλεία σου! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2011-11-28 09:49:00

Ελθέτω (ξανά) η Βασιλεία σου! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ελθέτω (ξανά) η Βασιλεία σου! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

O Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να γράφει τη χρυσή του ιστορία στα courts. Ο Βασιλιάς επικράτησε 2-1 σετ του εξαιρετικού Τσονγκά στον μεγάλο τελικό του World Tour Finals, που έγινε στο Λονδίνο και έφτασε τους 70 τίτλους καριέρας, ξεπερνώντας παράλληλα τους Σάμπρας και Λεντλ στις κατακτήσεις Μasters Cup!

Τι κι αν πάτησε τα 30, τι κι αν έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, τι κι αν έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί απ'το τένις μετά τη γέννηση των διδύμων, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι σαν το καλό κρασί... όσο παλιώνει τόσο καλύτερο γίνεται!

Ο αδιαμφισβήτητα κορυφαίος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, δεν έχει χορτάσει από μεγάλους τίτλους και το έδειξε περίτρανα αυτή την εβδομάδα με τις βασιλικές του εμφανίσεις στο Λονδίνο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του.

Ο χαρισματικός τενίστας, κατέκτησε αήττητος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ATP World Tour Finals, νικώντας πολύ δύσκολα με 6-3, 6-7(6), 6-3 τον πολύ δυνατό και μαχητικό Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά σε έναν πραγματικά μεγάλο τελικό και έφτασε τις έξι κατακτήσεις στο λεγόμενο "5ο Grand Slam" της σεζόν, όντας ο μοναδικός στην ιστορία που τα έχει καταφέρει, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους ζωντανούς "θρύλους", Πιτ Σάμπρας και Ιβάν Λεντλ με πέντε τίτλους.

Μετά από αυτή την εκπληκτική εβδομάδα στο Λονδίνο και γενικά το τένις που έχει παίξει τον τελευταίο μήνα, ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε ότι μπορεί, όχι μόνο να ανταγωνιστεί στα ίσια τους νεότερους και δυνατότερους ανταγωνιστές του (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μάρει) αλλά να ανεβάσει περισσότερο τον τενιστικό πήχη, βάζοντας πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο μεγάλος στόχος του Ελβετού, μέχρι το κλείσιμο της καριέρας του, δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θέλοντας μόλις δύο εβδομάδες παραμονής στην κορυφή για να ξεπεράσει το δεύτερο σημαντικότερο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, αυτό της μεγαλύτερης παραμονής στο θρόνο της ATP που διατηρεί ο Σάμπρας με 286 εβδομάδες παρουσίας στο Νο1. Το σπουδαιότερο ρεκόρ, είναι δικό του: 16 Grand Slam τίτλους!

Παράλληλα, ο Φέντερερ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά το ATP World Tour Finals σε ηλικία 30 ετών, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Ίλιε Ναστάζε ο οποίος ήταν 29 ετών όταν πανηγύρισε τον τίτλο το 1973.

Ο τελικός ήταν αντάξιος της ποιότητας και της φανταστικής φόρμας των δύο φιναλίστ, με τον Τσονγκά να αρνείται να παραδοθεί στο τενιστικό μεγαλείο του αντιπάλου του.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι είχε καλύτερα νούμερα στο 1ο σετ, έμεινε πίσω στο σκορ όμως μετά από ένα εκπληκτικό 2ο σετ όπου έσωσε και match point του Φέντερερ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο tie break και να στείλει τον τελικό στο καθοριστικό σετ.

Εκεί, μίλησε η μαεστρία του Ελβετού ο οποίος με ένα break στο 8ο game (5-3), έφτασε στη σπουδαία νίκη μετά από 2 ώρες και 18 συναρπαστικά λεπτά, γνωρίζοντας επική αποθέωση απ'τους 17,500 θεατές που είχαν δημιουργήσει μαγική ατμόσφαιρα στην Ο2 Arena.

Aυτός ήταν ο 100ος τελικός στην λαμπρή καριέρα του Φέντερερ και ο 70ος τίτλος του Ελβετού (70-30), έχοντας πλέον έξι τρόπαια Masters Cup να κοσμούν την απίθανη τροπαιοθήκη του (2003-04, 2006-07, 2010-11).

Επίσης, ήταν ο 3ος συνεχόμενος indoor τίτλος για τον Βασιλιά, μετά από αυτούς σε Βασιλεία και Παρίσι, τρέχοντας ένα αήττητο σερί 17 αγώνων από το US Open και μετά.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Φέντερερ θα φύγει απ'το Λονδίνο με 1500 βαθμούς ATP (θα ανέβει στο Νο3 αύριο) και μια επιταγή ύψους 1,6εκ. δολαρίων που αντιστοιχεί στον αήττητο πρωταθλητή!

Ο Τσονγκά ο οποίος προσπάθησε να γίνει ο πρώτος Γάλλος τενίστας που κατακτάει τον γκλάμουρ τίτλο, κέρδισε 800 βαθμούς ATP και θα τερματίσει στο career high No6 για το 2011 ενώ έγινε πλουσιότερος κατά 740,000 δολάρια.

Τον τελικό παρακολούθησε πλήθος διάσημων, με πρώτο τον δήμαρχο Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος σε μια φάση έγινε στόχος των υπολοίπων θεατών λόγω του ότι καθυστέρησε να κάτσει στη θέση του ενώ τα βλέμματα συγκέντρωσε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στη United, Νάνι.

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags