Όπως ανέφερε η ομάδα του, ο Ισπανός υποβλήθηκε την Παρασκευή (2/6) σε «μικρή αρθροσκοπική επέμβαση για να αποκαταστήσει τον ψοΐτη μυ που τον κρατούσε εκτός αγώνων από τον Ιανουάριο». Η χειρουργική επέμβαση, συνεχίζει η δήλωση, έγινε στη Βαρκελώνη από τους γιατρούς Κοτόρο, Φιλιπόν και Βιλάρο.

Σήμερα έγινε γνωστό από το περιβάλλον του ότι η αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε στο αριστερό ισχίο «πήγε καλά» και «η φυσιολογική περίοδος αποθεραπείας υπολογίζεται στους πέντε μήνες».

«Η επέμβαση πήγε καλά, συνίστατο στον καθαρισμό των ινωδών και κατεστραμμένων τμημάτων του τένοντα (ψοΐτη), καθώς και στην ενδυνάμωσή του», είπε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Δεύτερον, αντιμετωπίστηκε επίσης ένας παλιός τραυματισμός στον χιτώνα του αριστερού ισχίου (μέρος της άρθρωσης), που σίγουρα θα συμβάλει στην επούλωση του τένοντα», πρόσθεσε.

«Ο Ράφα θα ξεκινήσει τη διαδικασία της λειτουργικής αποκατάστασης σε λίγες ώρες και η κανονική περίοδος ανάρρωσης υπολογίζεται σε πέντε μήνες», κατέληξε.

Ο Ναδάλ έπαιξε τον τελευταίο αγώνα του στις 18 Ιανουαρίου, στον δεύτερο γύρο του Australian Open στον οποίο τραυματίστηκε και έχασε από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ. 

Στις 19 Μαΐου, ο Ισπανός ανακοίνωσε ότι θα έκανε μια διακοπή πριν συνεχίσει ξανά την καριέρα του, για να μπορέσει να αναρρώσει καλά από τον τραυματισμό και να αγωνιστεί για να επιστρέψει στα γήπεδα το 2024, που προέβλεψε ότι θα είναι η τελευταία χρονιά του στην ενεργό δράση.

«Γεια σε όλους. Όπως ξέρετε χθες το βράδυ έκανα εγχείρηση. Όλα πήγαν καλά και η αρθροσκόπηση ήταν στον αριστερό τένοντα του λαγονοψοΐτη μυ και θα με κρατήσει εκτός έως τον Ιανουάριο», αναφέρει ο ίδιος ο Ναδάλ σε ποστάρισμά του.