Από το 1999, σε ηλικία 12 ετών, η φέρελπις τότε μικρή τενίστρια βιάστηκε εκατοντάδες φορές από τον προπονητή της, Άντριου Γκουέντες, σύμφωνα με την κατάθεση. 

«Βιάστηκα σχεδόν 400 φορές από τον προπονητή μου στο τένις σε μια περίοδο δύο ετών», δήλωσε τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούλιο δρομολογήθηκε η σύσταση επιτροπής έρευνας για τον εντοπισμό «λειτουργικών αστοχιών στις αθλητικές ομοσπονδίες και τα όργανα αθλητικής διακυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοσί έδωσε νέα κατάθεση για το θέμα ενώπιον επιτροπής βουλευτών στις αρχές Σεπτέμβρη. Ήρεμη και ψύχραιμη, εξιστόρησε όσα σοκαριστικά βίωσε στα χέρια του προπονητή της ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης το 2021 για τον βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων νεαρών κοριτσιών ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η ίδια, για εκείνη την περίοδο της ζωής της είπε: «Είχα ένα μικρό σημειωματάριο με αυτόγραφα παικτών της PSG, επειδή πήγαινα και τους έβλεπα στο Camp des Loges (προπονητικό κέντρο της PSG). Ανάμεσα σε αυτές τις σελίδες, έγραφα: "Δεν το αντέχω άλλο αυτό, πρέπει να σταματήσει, θα τα κάνω όλα να σταματήσουν". Έχω σκεφτεί να αυτοκτονήσω τόσες πολλές φορές». 

Η Κοσί, μεταξύ άλλων, θυμήθηκε όταν είχε πάει για μερικές μέρες στην κωμόπολη Λα Μπολ μαζί με τον Γκουέντες ο οποίος καταγόταν από εκεί: «Ήταν το χειρότερο δεκαπενθήμερο της ζωής μου. Με βίαζε τρεις φορές την ημέρα. Την πρώτη νύχτα, μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιό του και δεν πήγα. Έτσι ήρθε στο δικό μου». 

Η έκθεση της επιτροπής αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2023 ενώ θα καταθέσουν και άλλα άτομα από τον αθλητικό κόσμο, όπως η πρώην πατινέρ Σάρα Αμπιτμπόλ, η οποία επίσης βιάστηκε από τον πρώην προπονητή της, Ζιλ Μπιγιέρ όταν ήταν ανήλικη.

Πηγή: lifo.gr