Αυτή από την Ουκρανία, αυτός από τη Ρωσία. Η Ουκρανή Καταρίνα Ζαβάτσκα (172η WTA), που πριν από λίγα χρόνια ήταν στην πρώτη εκατοντάδα της κατάταξης των γυναικών, αποδέχτηκε την πρόταση του Ρώσου τενίστα.

"Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κακά έθνη, μόνο κακοί άνθρωποι. Ο ισχυρισμός ότι όλοι οι Ρώσοι είναι κακοί είναι λάθος", έγραψε τον Φεβρουάριο του 2022, αμέσως μετά την πλήρη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων παικτών του τένις παραμένουν ακόμα ένα θέμα ταμπού μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Παίκτες από τη χώρα του επιτιθέμενου μπορούν να λάβουν μέρος σε όλες τις διοργανώσεις υπό το πανό WTA ή ITF, αλλά κάθε αναμέτρηση με έναν τενίστα από την Ουκρανία προκαλεί πολλά συναισθήματα. Όχι μόνο μεταξύ των ίδιων των παικτών αλλά και στα social media.

Ωστόσο, και στη γραμμή Ρωσίας - Ουκρανίας υπάρχουν σχέσεις που θυμίζουν τη συμμαχία από τον «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στα τέλη Νοεμβρίου, αρραβωνιάστηκαν δύο τενίστες: η Καταρίνα Ζαβάτσκα και ο Αλέν Αβίντζμπα (επί του παρόντος χωρίς κατάταξη).

Πριν λίγες μέρες το καμάρωναν σε ένα ειδικό βίντεο που ανέβασαν στα social media.  Το ζευγάρι μετράει έξι χρόνια και δεν κρύβει τη σχέση του. Η 23χρονη δεν έχει κερδίσει ακόμη μεγάλους τίτλους, αλλά καλείται τακτικά στην εθνική ομάδα. 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην ακαδημία τένις All Inn στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου ζούσαν. Η Ουκρανή σε αντίθεση με τους συμπαίκτες της, δεν ασχολείται πολύ με πολιτικά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο ετών του πολέμου, μόνο μία ανάρτηση για αυτό το θέμα εμφανίστηκε στα social media της.