Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στη Ρουμανία για το Davis Cup και μίλησε στην κάμερα του Open. ΕΚ.

Για το γεγονός πως θα αγωνιστεί στο γήπεδο της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί, είναι όνειρο ζωής για μένα. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρή ηλικία. Είχα πάντα μεγάλη αγάπη και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, οπότε το το ότι έγινε αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα».

Για το ενδιαφέρον που δείχνει πλέον ο κόσμος στην Ελλάδα για το τένις: «Μου φέρνει μεγάλη χαρά. Το έχω κάνει με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου. και έχω περάσει πολλά για να υπάρξει αυτή η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας».

Για το πρότζεκτ που ετοιμάζει στην Ελλάδα: «Υπάρχει κάτι που έχω στο νου μου και προετοιμάζω τους τελευταίους μήνες. Η αναβάθμιση αυτή έχει να κάνει με τους τζούνιορ παίκτες της χώρας μας, με τα πόδια που προσπαθούν σε επαγγελματικό επίπεδο να βρεθούν ψηλά στη βαθμολογία. Με τον δικό μου τρόπο θέλω να τους στηρίξω και να τους δώσω όσο περισσότερη βοήθεια μπορώ ώστε να ανεβούν ψηλότερα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Για τους φετινούς στόχους: «Θέλω να τελειώσω τη χρονιά στους τέσσερις καλύτερους και να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι».

Για το μέλλον: «Το restart μου χρειάζεται λιγότερο από έναν μήνα, έχω πολλά τουρνουά μπροστά οπότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να παίξω καλά, να προσθέσω πόντους. Και μαζί με αυτό έρχεται η αναβάθμιση και ένα καλύτερο ranking από αυτό που έχω τώρα. Έχω πολύ καιρό να βρεθώ σε αυτή τη θέση, αλλά αυτό είναι μέρος του πώς κυλάει το τένις, μερικές φορές δεν μπορείς να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου κατάσταση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βρω μεγαλύτερη δύναμη μέσα από αυτό και να βελτιωθώ σαν τενίστας».