Η Μαρία Σάκκαρη διέκοψε τη συνεργασία της με τον προπονητή της, Τομ Χιλ έπειτα από έξι χρόνια κοινής πορείας.

Η Ελληνίδα τενίστρια στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις που συμμετείχε αποκλείστηκε πρόωρα και ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση της. Η Σάκκαρη είπε αντίο νωρίς σε Australian Open, Άμπου Ντάμπι και Ντόχα.

Ο Αμερικανός προπονητής έγραψε στο instagram: "Έπειτα από έξι χρόνια μαζί, η Μαρία κι εγώ ολοκληρώνουμε την επαγγελματική μας συνεργασία, αλλά θα παραμείνουμε στενοί φίλοι. Το ταξίδι μας ήταν γεμάτο με απίστευτες επιτυχίες: άνοδος στην υψηλότερη θέση (Νο 3) στον κόσμο, ημιτελικοί Grand Slam, WTA 1000 τίτλος και 125 σερί εβδομάδες στο Top 10. Η Μαρία είναι απίστευτη αθλήτρια και υπέροχος άνθρωπος. Ήταν προνόμιο να συνεργαστώ μαζί της και είμαι τρομερά περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Και οι δύο πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα βήμα μπροστά στα αντίστοιχα μονοπάτια μας, που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες και συναρπαστικές προκλήσεις που έρχονται. Ευχαριστώ Μαρία για ένα απίστευτο ταξίδι. Είμαι ενθουσιασμένος γι΄ αυτό που σου επιφυλάσσει το μέλλον. Πάμε!".

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και η Μαρία Σάκκαρη ευχαριστώντας τον προπονητή της: "Τομ, ευχαριστώ για όλα τα συναισθήματα, τη στήριξη εντός και εκτός court και την πίστη που είχες σε μένα από την πρώτη μέρα. Εξελιχθήκαμε μαζί και με βοήθησες να καταλάβω ότι όλα είναι πιθανά. Με έκανες όχι μόνο καλύτερη παίκτρια, αλλά και καλύτερο άνθρωπο. Σε ευχαριστώ που πάντα ήθελες το καλύτερο για μένα και που πάντα ήσουν δίπλα μου. Καλή επιτυχία στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σου".