Οι Αμερικανοί Κόνορς και Έβερτ εμφανίστηκαν στο Ουϊμπλεντον του ’74 ως επίσημα αρραβωνιασμένοι, και μαζί θριάμβευσαν στα αντίστοιχα μονά ανδρών και γυναικών. Ο έρωτάς τους έμοιαζε πως θα κρατούσε για πάντα, το διάσημο ζευγάρι είχε προγραμματίσει και τον γάμο των ονείρων του, αλλά μία απρόοπτη εγκυμοσύνη έκανε τον Κόνορς να το ξανασκεφτεί και τελικά να κάνει πίσω. Η Έβερτ τελικά παντρεύτηκε τον Βρετανό τενίστα, Τζον Λόιντ, αλλά τα τρία της παιδιά θα τα αποκτούσε αργότερα με τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη του αλπικού σκι, Άντι Μιλ.

 

 Για τη σχέση της τότε Τσεχοσλοβάκας, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με την Αμερικανίδα Μπίλι Τζιν Κινγκ (μαζί με τη Γκραφ, από τις τρεις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών), αρχικά είχαν υπάρξει, αναπόφευκτα λόγω και των ταμπού της εποχής για το τολμηρό «coming out», μόνο φήμες και gossip. Μετά όμως επισημοποιήθηκε και από τις ίδιες, αν και δεν κράτησε πολύ. Παρέμειναν πάντως καλές φίλες, και μάλιστα για χρόνια η Κινγκ υπήρξε η προπονήτριά της στην εθνική ομάδα τένις των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Μία από τις ομορφότερες, γιατί είχε «happy end», ιστορίες μίας αγάπης που γεννήθηκε από… μίσος, αλλά κατέληξε σε μία ευτυχισμένη οικογένεια, και ακόμη αντέχει 23 χρόνια μετά, είναι του Αμερικανού Αντρέ Αγκάσι και της Γερμανίδας Στέφι Γκραφ. Ένα ζευγάρι με 30 τίτλους Grand Slam στις πλάτες του, τα 8 εκείνος, τα 22 εκείνη, που γνωρίζονταν χρόνια νωρίτερα, έμπαιναν στα ίδια αεροπλάνα, έμεναν στα ίδια ξενοδοχεία και έπαιζαν στα ίδια τουρνουά, αλλά για κάποιο λόγο είχαν μάλλον, περισσότερη αντιπάθεια ο ένας για τον άλλον, παρά θαυμασμό.

 

 Ο Αγκάσι είχε μόλις βγει… κομμάτια (με βαριά κατάθλιψη, αλκοόλ, αλλά και γενικώς διαφόρων ουσιών), από το διαζύγιο με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μπρουκ Σιλντ, ενώ η Γκραφ, επίσης δεν είχε ακόμη ξεπεράσει τον έντονο και ταλαιπωρημένο δεσμό με τον διάσημο Γάλλο ποδοσφαιριστή, και σήμερα επίσης ταλαντούχο ηθοποιό, Ερίκ Καντονά. Ως δια μαγείας, Αγκάσι και Γκραφ βρήκαν το άλλο τους μισό, έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά και συνεχίζουν απόλυτα ευτυχισμένοι και, κυρίως ερωτευμένοι.

 Ευτυχισμένη οικογένεια δημιούργησαν και οι Ιταλοί τενίστες, Φάμπιο Φονίνι και Φλάβια Πενέτα που ονόμασαν και τα τρία παιδιά τους με το αρχικό «Φ»: Φεντερίκο, Φάραχ και Φλαμίνια. Ευτυχής είναι και ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ, που βρήκε την αγάπη της ζωής του, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, στο Σίντνεϊ, στο πρόσωπο της Σλοβάκας, Μιροσλάβα «Μίρκα» Βάβρινετς με την οποία απέκτησαν, το 2009, τις δίδυμες Μίλα και Σαρλίν, και το ’14 τους… δίδυμους Λέο και Λένι. Λαχεία είναι αυτά. Δυστυχώς, την τύχη τους δεν είχαν άλλα ζευγάρια.

 

 Η Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς και ο Αυστραλός Λέιτον Χιούιτ ακύρωσαν τον προγραμματισμένο γάμο τους γιατί μπήκε στη μέση «τρίτο πρόσωπο». Το ίδιο, όπως διηγείται και το ντοκιμαντέρ του Netflix «Break Point» συνέβη και στον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (φιναλίστ του Ουϊμπλεντον ’21), με την Κροάτισσα, Άϊλα Τομλιάνοβιτς. Μπήκε στη μέση ο Έλληνο- Αυστραλός Νικ Κύργιος, το «κακό» που λένε παιδί του τένις και οι όρκοι αιώνιας αγάπης πήγαν περίπατο.

 Άσχημα και σύντομα κατέληξε και το φλερτ της Ρωσίδας Μαρία Σαράποβα με τον Βούλγαρο (γιατί, λένε είχε «βαρύ» χέρι… ) Ντιμιτρόφ. Παλαιότερα, τα gossip της εποχής είχαν απαθανατίσει τη Ναβρατίλοβα με τη Γαλλίδα Αμελί Μορεσμό και την Αργεντινή, καλλονή των 90s Γκαμπριέλα Σαμπατίνι με τον συμπατριώτη της, Γκιγιέρμο Βίλας. Φήμες ή αλήθειες, δεν έχει καμία σημασία. Σήμερα ο κόσμος του τένις χαίρεται που ο Στέφανος τα ξαναβρήκε με την Πάουλα ή που ο Ιταλός Γιανίκ Σίνερ  επιβεβαίωσε τη σχέση του με τη Ρωσίδα, Άνα Καλίνσκαγια. Είναι μαζί από πέρυσι, αλλά δεν τους είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Σε αυτούς τους κόσμους, το να καταφέρεις να θωρακίσεις την ιδιωτικότητα και την privacy είναι πολύ σπουδαιότερα από το οποιοδήποτε match point.