Όπως ακριβώς έγινε και στα δύο προηγούμενα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε 2-0, όμως τελικά έχασε με 3-2 σετ. Μάλιστα, στο τάι μπρέικ ισοφάρισε και σε 14-14, ωστόσο έχασε με 14-16.

Οι «ερυθρόλευκοι» περάσανε λοιπόν στον τελικό του πρωταθλήματος και περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Ηρακλής – ΠΑΟΚ, όπου ο «Γηραιός» προηγείται ήδη 1-0 στις νίκες.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο σετ και από πολύ νωρίς πήρε το προβάδισμα. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ οι «πράσινοι» προηγούταν 8-3, έχοντας καλό μπλοκ και σωστές επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην συνέχεια να αντιδράσει, όμως οι γηπεδούχοι ήταν σταθεροί στην απόδοσή τους και όχι μόνο δεν έχασαν την διαφορά, αλλά την αύξησαν κιόλας (12-6 και 19-13). Τελικά, ο ΠΑΟ πήρε σχετικά άνετα το πρώτο σετ με 25-18.

Στο δεύτερο σετ παρότι οι Πειραιώτες πήραν τον πρώτο πόντο η συνέχεια ανήκε και πάλι στο «τριφύλλι». Μάλιστα, στο 5-2 ο Καλμαζίδης αναγκάστηκε να πάρει τάιμ-άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του. Η προσπάθειά του όμως δεν απέδωσε, καθώς οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό. Ο Ολυμπιακός «κυνηγούσε» συνεχώς στο σκορ, 16-12 και 18-16, όμως χωρίς την βοήθεια των, κακών μέχρι εκείνη τη στιγμή, Ντεσπέιν και Τζούριτς, δεν μπόρεσε να… ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό. Το σερ κατέληξε στους «πράσινους» με 25-20. Έτσι λοιπόν, το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 2-0 σετ για τρίτο συνεχόμενο μεταξύ τους ντέρμπι…

Το τρίτο σετ όμως ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να μην χάσουν το παιχνίδι και από πολύ νωρίς απέκτησαν μία διαφορά ασφαλείας, την οποία δεν απώλεσαν σε κανένα σημείο. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 2-6, 7-12 και 9-13. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «ξυπνήσουν» με τα τάιμ άουτ του Λάιου, ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσαν να… μπουν στο παιχνίδι. Τελικά, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το σετ με 25-17 και μείωσε σε 2-1.

Με ανεβασμένη λοιπόν ψυχολογία, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο επόμενο σετ. Μάλιστα, γρήγορα – γρήγορα προηγήθηκαν με 4-1 και 6-3. Οι «πράσινοι» στην συνέχεια προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός όμως εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Γιορντάνοφ και κυρίως τις καλές του επιθέσεις, προηγήθηκε 15-9 και ουσιαστικά κάπου εκεί… τελείωσε και το σετ. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 17-10 και 22-15, ενώ τελικά πήραν το σετ με 25-19 και έκαναν το 2-2.

Όλα λοιπόν κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπως ακριβώς συνέβη και στα δύο προηγούμενα ντέρμπι «αιωνίων», όπου ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί, όπως και σήμερα, με 2-0 και τελικά είχε χάσει με 3-2. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά και με την βοήθεια του κόσμου του προηγήθηκε 2-0, όμως ο Ολυμπιακός γρήγορα ισοφάρισε τόσο σε 2-2 όσο και σε 5-5. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και μπροστά με 7-6 και 8-7. Το… σκηνικό ήταν ίδιο και στην συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να προηγείται συνεχώς έναν πόντο και τον ΠΑΟ να ισοφαρίζει. (9-9, 10-10, 11-11). Οι Πειραιώτες όμως με επίθεση του Γιαμπλόνσκι και μπλοκ του Εστράδα προηγήθηκαν 11-13 και φάνηκε πως «καθάρισαν» το ματς. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν τα έχασαν και ισοφάρισαν σε 14-14. Αυτή η αντίδραση όμως δεν αρκούσε, καθώς με έναν ωραίο πόντο του Φιλίποφ και έναν από μπλοκ, ο Ολυμπιακός πήρε το πέμπτο σετ με 16-14, το παιχνίδι και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16.