Μόνο και που βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης οι 12 ομάδες της Βόλεϊ Λιγκ είναι άθλος και κανονικά θα έπρεπε να καθιερωθεί και ο τίτλος για τον νικητή του «pregame». Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Την περιπέτεια του Ηρακλή με το ΑΦΜ, το αποκλεισμό του λόγω των χρεών του Γ.Σ., τις αδειοδοτήσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το διοικητικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού με την διοίκηση Πρωτοδικείου και τις μεταγραφές εξπρές, τα απλήρωτα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών σε όλα τα ΤΑΑ ή, τα οικονομικά προβλήματα με τους διαιτητές;

Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αλλά όπως φαίνεται και η αγωνιστική περίοδος θα είναι γεμάτη εμπόδια. Ήδη, αρκετά γυμναστήρια τελούν υπό κατάληψη, τα οικονομικά είναι οριακά. Το πρωτάθλημα εκτός από το όνομα του χορηγού θα πρέπει να φέρει και τον τίτλο survivor αφού πρωταθλητής δεν θα είναι αυτός που θα κατακτήσει τον τίτλο αλλά αυτός που θα τερματίσει.
Οι συγκυρίες είναι αρνητικές για το βόλεϊ αλλά και για όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ολα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα του βόλεϊ βρίσκονται σε κατάσταση «αναστολής».

Η κινητήριος δύναμη της Βόλεϊ Λιγκ προέρχεται από την χορηγία του ΟΠΑΠ αλλά και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova που προσφέρει 150.000€ συνολικά στις 12 ομάδες. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά εάν συνυπολογιστεί με τα 700.000 Ευρώ που χρειάζονται την τηλεοπτική παραγωγή η Βόλεϊ Λιγκ μάλλον θα πρέπει να κάνει το...σταυρό της που έχει τηλεοπτική στέγη.

Αγωνιστικά, για πρώτη φορά από το 1968 έχουμε μόνο Ελληνες προπονητές στους πάγκους όλων των ομάδων.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr