Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου: Διέλυσε τον Ολυμπιακό με 3-0 και πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Φοίνικας Σύρου!
Άλλα Σπορ
| 2021-04-17 22:22:00

Διέλυσε τον Ολυμπιακό με 3-0 και πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Φοίνικας Σύρου!

Sportdog Team
Διέλυσε τον Ολυμπιακό με 3-0 και πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Φοίνικας Σύρου!

Με ηγέτη τον Πρωτοψάλτη ο Φοίνικας πέρασε πάνω από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, «ντέρμπι» δεν υπήρξε σε κανένα σετ (3-0) και οι Συριανοί πηγαίνουν την Κυριακή κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας για το τρόπαιο!

Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου: Ο Φοίνικας ήταν εντυπωσιακός στο ματς, οι παίκτες του αποφασισμένοι και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς «σκύλιασαν» στο κομμάτι της άμυνας παίρνοντας αρκετές φορές δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στο ματς.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού που υπέπεσε σε πολλά λάθη, οδήγησαν την ομάδα της Σύρου στον τελικό (18/4, 20:00) με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας. Στόχος της ομάδας της Σύρου δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, το δεύτερο στην ιστορία της μετά το Λιγκ Καπ του 2012. 

Κορυφαίοι για την ομάδα του Φοίνικα οι Ράιτς με τον Πρωτοψάλτη. Εντυπωσιακός στο φιλέ ο Μπράουν με πέντε μπλοκ. Για τον Ολυμπιακό ο Μιγιαήλοβιτς σημείωσε 13 πόντους. 

Ο Φοίνικας μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο σετ και πήρε διαφορά με το ξεκίνημα με τον Μπράουν. Ο Ολυμπιακός με τον Μιγιαήλοβιτς να παίρνει την πλειοψηφία των επιθέσεων μείωσε τη διαφορά και αλλά ο Φοίνικας με τα καλά μπλοκ του Μπράουν και του Παπαγγελόπουλου έχτισε και πάλι διαφορά.

Με άσο του Πρωτοψάλτη ο Φοίνικας προηγήθηκε με 15-20 με τον Ολυμπιακό να δείχνει αδύναμος να αντιδράσει. Με δύο σερί επιθέσεις του Ράιτς η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς προηγήθηκε με 16-23 και κατέκτησε το πρώτο σετ με 17-25 μετά από επίθεση του Στερν. 

Ο Φοίνικας μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ και μετά από λάθος επίθεση του Έγκλεσκαλνς προηγήθηκε με 4-9. Ο Ολυμπιακός μείωσε ξανά με Ανδρεάδη και Φρομ αλλά ο άσος του Ράιτς έδωσε και πάλι στον Φοίνικα το πάνω χέρι για το 7-12.

Ο Κροάτης διαγώνιος έκανε το κορυφαίο του ματς με τη φανέλα του Φοίνικα. Την ίδια στιγμή οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έκαναν πολλά λάθη με την ομάδα της Σύρου να προσπερνά ξανά με 16-22 μετά από χαμένο σερβίς του Έγκλεσκαλνς. Παρά τα λάθη από Ράτκε και Στερν και τη μείωση της διαφοράς η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 20-25 μετά από επίθεση του Ράιτς.

Παρόμοια εικόνα είχε και το τρίτο σετ. Μετά τους πρώτους πόντους όπου οι ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι ο Φοίνικας προσπέρασε ξανά με τον Πρωτοψάλτη να δίνει ρέστα σε επίθεση και μπλοκ. Οι Συριανοί προσπέρασαν με 15-20 με τον Στερν έχοντας το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ και της νίκης. Ο Ολυμπιακός με τα καλά σερβίς του Φρομ έμεινε στο ματς (20-23) αλλά ο Φοίνικας διατηρώντας την ψυχραμία του πήρε το σετ και τη νίκη.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 20-25, 20-25)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags