Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Επιβλητικός Παναθηναϊκός "σάρωσε" την Σπαρτάκ Μιγιάβα στη Σλοβακία και αγκάλιασε την πρόκριση!
Άλλα Σπορ
| 2022-10-11 22:31:00

Επιβλητικός Παναθηναϊκός "σάρωσε" την Σπαρτάκ Μιγιάβα στη Σλοβακία και αγκάλιασε την πρόκριση!

Sportdog Team
Επιβλητικός Παναθηναϊκός "σάρωσε" την Σπαρτάκ Μιγιάβα στη Σλοβακία και αγκάλιασε την πρόκριση!

Νικηφόρα ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός, για την περίοδο 2022-23. Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στη Σλοβακία απέναντι στη Σπαρτάκ Μιγιάβα από τη Σλοβακία, την οποία νίκησε εύκολα με 3-1 σετ στους προκριματικούς του Challenge Cup Ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το «δεξί» τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για το Challenge Cup επικρατώντας με 3-1 σετ στη Σλοβακία της Σπαρτάκ Μιγιάβα και πλέον η ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 19/10 αποτελεί... τυπική διαδικασία για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που πάει ολοταχώς για την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους «νέους» Κόβαρ, Φράγκο και Ερναντέζ που έδειξαν με το... καλημέρα τι πρόκειται να προσφέρουν.

1ο σετ

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρέοπουλου έδειξε γρήγορα τις διαθέσεις της, δίνοντας έμφαση στο σερβίς. Το γρήγορο +5 έδειξε να... κλειδώνει την Σπαρτάκ Μιγιάβα η οποία το μόνο που κατάφερε στο πρώτο σετ ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 7 πόντους.

Στην υποδοχή αρχικά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα, ωστόσο στη συνέχεια, Γιάκομπσεν και Φράγκος «θωράκισαν» την άμυνα.

Οι άσσοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον κυρίως με τον Κόβαρ και τον Ερνάντεζ και ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ με 25-16.

2ο σετ

Η συνέχεια ήταν πολύ πιο εύκολη για τον Παναθηναϊκό στο 2ο σετ με τον Ερνάντεζ και τον Φράγκο να δίνουν...ρεσιτάλ επιθετικά. Οι Σλοβάκοι, έδειχναν να χάνουν τελείως τη συγκέντρωση τους και ο Φράγκος με αλλεπάλληλους πόντους και με... συνοδοιπόρο τον Κόβαρ καθάρισαν γρήγορα το δεύτερο σετ, στο οποίο η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της που ήταν το +14 και ολοκληρώθηκε σε αυτή με το σκορ στο 11-25.

3ο σετ

Τα δύο πρώτα σετ φαίνεται να «αφύπνησαν» την Σπαρτάκ Μιγιάβα η οποία βρήκε αντίδραση και εκμεταλλεύτηκε την...χαλαρότητα των «πράσινων».

Αρνητικό πρόσημο στο 3ο σετ, είχε η υποδοχή για τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε 13 πόντους από μπλοκ άουτ και 4 από άσσους. Το παιχνίδι στην πιο κρίσιμη καμπή του «έγειρε» προς την πλευρά των γηπεδούχων που κατέκτησαν το σετ με 25-21.

4ο σετ

Μετά το χαμένο 3ο σετ ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση να μπει σε περιπέτειες και κατάφερε με ένα γρήγορο 1-5 να «ανοίξει» τη διαφορά. Καθοριστικός στο 4ο σετ ο Γίρι Κόβαρ, αλλά και ο Λούκας Ράνγκελ που κατάφερε να... τρυπήσει αρκετές φορές τα μπλοκ των γηπεδούχων, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +11 για το 11-22. Εκεί η Σπαρτάκ μόνο με θαύμα θα γυρνούσε την κατάσταση και ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι και το σετ με 14-25 κάνοντας το 1-3.

Πλέον ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόλις δύο κερδισμένα σετ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις Οκτωβρίου για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα σετ: 16-25,11-25,25-21, 14-25 σε 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags