Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί την Γαλατά για την επιστροφή του πανό. Η επιστροφή του πανό έγινε χάρη στις προσπάθειεας του Γενικού Αρχηγού της Μάνας ΑΕΚ, Νίκου Αγγελίδη, ο οποίος από τη μέρα που εκλάπηκε έκανε τις κατάλληλες ενέργειες για την επιστροφή του!

«Η ΑΕΚ ευχαριστεί την διοίκηση της Γαλατασαράι για την επιστροφή του πανό που εκλάπη στην Κωνσταντινούπολη. Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιστροφή του πανό που έχει τόσο μεγάλη συναισθηματική αξία για όλους μας... Παράλληλα η διοίκηση της Ένωσης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές που μερίμνησαν μετά από συνεχείς προτροπές του Γενικού Αρχηγού της ομάδας μας Νίκου Αγγελίδη (ο οποίος ανέλαβε και χειρίστηκε προσωπικά το θέμα) και εντόπισαν τους δράστες της κλοπής του πανό. Η τουρκική αστυνομία πήρε πίσω το πανό και το παρέδωσε στην Γαλατασαράι για να επιστραφεί στην βάση του... Προτρέπουμε τους οπαδούς μας να είναι κόσμιοι και να υποδεχθούν με συναισθήματα φιλίας και ειλικρινούς ελληνικής φιλοξενίας την αποστολή της τουρκικής ομάδας στον αποψινό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας στις 19:30... », αναφέρει η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής.

Μάλιστα το πανό αναρτήθηκε στην προπόνηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ στο Κλειστό της Γλυφάδας μια μέρα πριν τη ρεβάνς με τη Γαλατά. Το πανό έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους Ενωσίτες καθώς απεικονίζει την Αγιά Σοφιά, απελευθερωμένη χωρίς τους μουσουλμανικούς μιναρέδες, ενώ από κάτω αναγράφεται η ρήση: "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θα ΄ναι". Οι φωτογραφίες είναι από το aek-live.gr