Σε μία τραγική καταγγελία προχώρησε η Δημοτική Παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη στον Δήμο Χίου. Σε τουρνουά βόλεϊ γυναικώ, το οποίο διεξήγθη το διήμερο 10-11 Μαΐου 2024 με ομάδες από τη Χίο και τη Σμύρνη υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου αναρτήθηκε τουρκική σημαία στην οποία δέσποζε η μορφή του Μουσταφά Κεμάλ!

Σίγουρα η δημοτική αρχή οφείλει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη κίνηση διαφήμισης του σφαγέα των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Σημειωτέον, ότι στις 19 Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν από πλευράς Νηρέα Καρδαμύλων και Φιλαθλητικού ομίλου Καμποχώρων και από πλευράς Τουρκίας οι ομάδες Karsiyaka και Altay.

Το τουρνουά υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων-Δωματίων και Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου, που βρήκε ανταπόκριση τόσο από φορείς του τουρισμού της Σμύρνης όσο και από τους Δήμους Σμύρνης και Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στόχος ήταν, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, πριν το τουρνουά, η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε επίπεδο συλλογικών φορέων.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr