Η πασαδόρος της «Ένωσης» απέδωσε την επιτυχία στη στήριξη που έχει η ομάδα απο τη διοίκηση, η οποία δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αθηνά Παπαφωτίου στο ΣΠΟΡ FM:
Για το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι πως όλες οι κοπέλες είχαμε βάλει στόχο απο την αρχή της σεζόν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό είναι που θέλαμε απο την αρχή».
Για τον αν πίστευαν από το ξεκίνημα της σεζόν πως η ΑΕΚ θα κατακτούσε το πρωτάθλημα: «Φαινόταν απο τη στήριξη της διοίκησης. Εδώ και τρία χρόνια μας στηρίζει αρκετά και τώρα που είναι ο τέταρτος χρόνος. Φυσικά ρόλο έπαιξε και η επιλογή των παικτριών, με αποτέλεσμα να έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο η ΑΕΚ. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη για την αυτή την κατεύθυνση και έτσι καταφέραμε».
Για το πώς μπορεί μία αθλήτρια να κάνει πρωταθλητισμό στο βόλεϊ: «Νομίζω πως είναι θέμα συγκυριών. Σε ποια ομάδα θα είσαι, ενώ παίζει και η τύχη το ρόλο της. Με την οικονομική κρίση είναι δύσκολο να αφοσιωθεί μία κοπέλα στο άθλημα αυτό. Πριν από χρόνια, μία αθλήτρια μπορούσε να περάσει άνετα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που χρωστούν χρήματα και είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα».
Για το πόσο εύκολα μπορεί μία κοπέλα να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα, υπάρχουν κοπέλες που δουλεύουν το πρωί και το απόγευμα έχουν προπόνηση. Στο εξωτερικό όμως δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Θέλει χρόνο για ξεκούραση και πολλές θυσίες για να κάνεις πρωταθλητισμό».
Για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ: «Είναι κρίμα όλα αυτά τα άσχημα νέα που ακούγονται για την ΑΕΚ. Είναι άσχημα για οποιαδήποτε ομάδα, είτε λέγεται ΑΕΚ είτε Παναθηναϊκός. Μακάρι να μην γίνονται αυτά σε καμία ομάδα. Εμείς είμαστε τυχερές που μας στηρίζουν, αλλά καλό είναι να μην γίνεται τίποτα τέτοιο στον αθλητισμό».
Για το αν θα συμβούλευε μία κοπέλα να κάνει πρωταθλητισμό: «Θα τη συμβούλευα να το κάνει. Κερδίζεις πολλά από τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό, τα οποία φαίνονται μέσα στο χρόνο. Όμως, θα τις έλεγα να μην παραμελήσει τις σπουδές της ή κάποια άλλη απασχόληση που έχει, γιατί ένας τραυματισμός μπορεί να σε αφήσει εκτός και θα πρέπει να έχεις και άλλες επιλογές».