Facebook Pixel Τo μπουρδέλο, η εθνική!
Άλλα Σπορ
| 2012-05-09 11:34:00

Τo μπουρδέλο, η εθνική!

Τo μπουρδέλο, η εθνική!

Ο Δημήτρης Τζούριτς δεν θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με την εθνική ομάδα του βόλεϊ, διότι θα παίξει σε κάποιο κύπελλο, κάποιου εμίρη στο Κατάρ. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Με δυο λόγια η ενσωμάτωση του παίκτη στη θέση του διαγώνιου (ή μήπως όχι) θα (επιχειρηθεί να) γίνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τον βαθμό ετοιμότητας του ιδίου και της ομάδας στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αποτελούν αγώνες επιβίωσης για το άθλημα, αφού αν χάσει και αυτή τη μεγάλη διοργάνωση ας το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνουμε.

Το σκεπτικό με το οποίο η ΕΟΠΕ έδωσε αυτή την άδεια στον Τζούριτς είναι απλό και συνοψίζεται στο εξής:

Εάν τον πιέσει πολύ και δεν του δώσει την άδεια να αγωνιστεί στο Κατάρ, δεν το έχει και σε πολύ να πάρει το τεράστιο ταλέντο του και να μας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ώστε ενδεχομένως κάποια στιγμή να παίξει σε κάποια άλλη εθνική ομάδα, με κάποια άλλη υπηκοότητα. Στην Ιταλία ας πούμε.

Με δυο λόγια η ΕΟΠΕ σκύβει τη μέση σε έναν άτυπο εκβιασμό, τον οποίο (προσέξτε!!!) δεν κάνει ο ίδιος ο Τζούριτς.

Τα υπόλοιπα περί κατανόησης είναι απλώς ψέματα!

Είναι γνωστό το πόσο εκτιμώ τον Τζούριτς, πόσο τον θαυμάζω, πόσο πιστεύω στο τεράστιο ταλέντο του. Αυτό (μαζι με την φιλική σχέση μαζί του) δεν είναι δυνατόν να με αποτρέψει από το να γράψω την άποψη μου και να επιμείνω ότι η εθνική πρέπει να είναι πριν και πάνω από οποιονδήποτε.

Το αντεπιχείρημα είναι ότι θα βγάλει πολλά λεφτά, παίζοντας λίγες ημέρες βόλεϊ. Λεφτά τα οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να του δώσει ούτε για αστείο. Ναι, αλλά όπως και να το κάνουμε όλοι έχουμε κάποιες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στέγασε το ταλέντο μας.

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες ο Ζλατάνοφ, ο Μάρσαλ (ή οποιοσδήποτε άλλος από τους παικταράδες που θα παίξουν μαζί του στο Κατάρ) και η Ομοσπονδία τους να έδινε την άδεια να απουσιάσουν παίζοντας στο Κατάρ; Όχι βέβαια, οι άνθρωποι είναι σοβαροί.

Ο Τζούριτς (και ο κάθε Τζούριτς) αποτελεί εμπόρευμα. Το κατανοώ. Ο συγκεκριμένος Τζούριτς μάλιστα είναι το απολύτως κορυφαίο εμπόρευμα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα γίνει μέλος περιοδεύοντος θιάσου για να βγάλει χρήματα, αγνοώντας την χώρα που τον τίμησε και περιμένει να την τιμήσει.

Θα σεβόμουν απολύτως ένα αίτημά του να ξεκουραστεί, διότι στο Τρέντο πέρασε του Χριστού τα πάθη. Πόσο να αντέξει ένα σώμα, έστω κι αν αυτό είναι το σκληραγωγημένο σώμα του Τζούριτς (το οποίο παρεμπιμπτόντως πονούσε εσχάτως στο λαβωμένο του πόδι). Δεν μπορώ να σεβαστώ αυτό το απροκάλυπτο γράψιμο στην εθνική ομάδα, για το οποίο δεν φέρει ευθύνη ο ίδιος, αλλά αυτοί που τον περιφέρουν σαν αρκούδα. Αλλά είπαμε, είναι κι αυτός εμπόρευμα.

Υπενθυμίζω ότι οδηγία της FIVB ήταν τα πρωταθλήματα να τελειώσουν τον Μάιο για να ενσωματωθούν οι παίκτες στις εθνικές τους ομάδες. Όχι για να πάνε στο ''τσίρκο Μεντράνο'' του κάθε Κατάρ.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο λεφτά.

Οι αθλητές δεν είναι μόνο εμπορεύματα και σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουράζονται, ώστε να μην δούμε και στο βόλεϊ φαινόμενα ποδοσφαιρικών καταρρεύσεων. Άρα δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα μπορέσει να παίξει στο φινάλε της Ευρωλίγκας. Αλλά και να παίξει, θα το κάνει για τυπικούς (και ουχί ουσιαστικούς) λόγους.

Τα ίδια ακριβώς σχόλια θα κάνω και για όποιον γράψει την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ εκεί που δεν πιάνει μελάνι άνευ λόγου και αιτίας. Όσο φίλος μου κι αν είναι. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξουν κι άλλοι. Φυσικά θα δικαιολογηθούν με το πρόσχημα του rotation, όμως και πάλι η ομάδα ΔΕΝ θα είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Eurovolley, απλούστατα γιατί δεν θα ρονταριστεί.

Αποφασίστε όλοι (ομοσπονδία, παίκτες και προπονητές) αν θέλετε την εθνική να είναι ομάδα ή ένα ατελείωτο μπουρδέλο που δεν θα σταυρώνει νίκη σε σοβαρό αγώνα. Θέλουμε να φτιάξουμε το βόλεϊ σ' αυτή τη χώρα ή πάντα θα μας φταίει κάποιος άλλος;

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΑ;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags