Facebook Pixel Με μάτια γαλάζια και άσπρα!
| 2012-06-04 11:23:00

Με μάτια γαλάζια και άσπρα!

Με μάτια γαλάζια και άσπρα!

"Θέλουμε κάθε φορά που θα μπαίνετε στο γήπεδο τα μάτια σας να είναι γαλάζια και άσπρα. Καλή επιτυχία" είπε ο κυβερνήτης της Aegean κ. Πανόπουλος αποχαιρετώντας τους διεθνείς λίγο πριν από την προσγείωση του airbus A320 στο αεροδρόμιο Σοπέν της Βαρσοβίας. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Εκεί την εθνική ομάδα περίμενε κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ και της οργανωτικής επιτροπής ενώ η φράση "Γεννημένοι μαχητές" αναγραφόταν στο λεωφορείο που θα μεταφέρει τους διεθνείς σε όλη τη διάρκεια του ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Αμέσως η αποστολή μετέβη στη λίμνη Γιαχράνκα, 45 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρσοβίας, όπου βρίσκεται το καταφύγιο της εθνικής. Η Ρωσία αντίθετα προτίμησε την κεντρική πλατεία της πολωνικής πρωτεύουσας και το ξενοδοχείο Μπρίστολ για να κταλύσει. Περίπου 100 μέτρα από το προεδρικό Μέγαρο.

Πολλοί Πολωνοί δημοσιογράφοι περίμεναν την ελληνική αποστολή στοα εροδρόμιο αλλά και στην περιοχή της Γιαχράνκα όπως και αρκετοί Ελληνες οι περισσότεροι εκ των οποίων πολιτικοί πρόσφυγες εδώ και πολλά χρόνια.

Τα πολωνικά ΜΜΕ δίνουν μεγάλη έμφαση στην ελληνική ομάδα καθώς είναι η αντίπαλος της ομάδος τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αρκετοί ειρωνεύτηκαν τον Ζμούντα για την επιλογή του να παίξει με την Ανδόρα (νίκη με 4-0) και όχι κάποιον πιο δυνατό αντίπαλο αλλά είναι εμφανές πως οι αντίπαλοι μας ήθελαν έναν εύκολο αντίπαλο για να τονώσουν το ηθικό παικτών και φιλάθλων.

Είναι αλήθεια πως οι Πολωνοί είναι αισιόδοκξοι και πιστεύουν πως θα νικήσουν την Ελλάδα αλλά υπάρχουν και οι πιο προσγειωμένοι όπως ο Γιάτσεκ Γκμοχ που θα σχολιάζει για την κρατική τηλεόραση τους αγώνες ενώ θα παρουσιάζει και καθημερινό αθλητικό πρόγραμμα. Ο κ. Γκμοχ λέει στους συμπατριώτες του να είναι μετρημένοι γιατί η ελληνική ομάδα έχει αξία και θέλει προσοχή.

Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος, περίπου 10-15 βαθμούς Κελσίου και οι Ελληνες φίλαθλοι θα πρέπει να φορέσουν τις μακρυμάνικες φανέλλες της εθνικής τουλάχιστον για τις βραδυνές ώρες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και βροχές.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags