«Έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, αλλά η ομάδα. Δουλεύω με μία ομάδα και όχι με παίκτες ξεχωριστά».

Και συμπλήρωσε: «Νιώθουμε μια απογοήτευση για το χθεσινό ματς. Θέλαμε να κερδίσουμε και το πιστεύαμε έως τέλους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν καλά στα πρώτα 25 λεπτά αν και είχαμε προειδοποιήσει τους παίκτες για το ξεκίνημα των Πολωνών. Μετά τις αναλύσεις που κάναμε φάνηκε ξεκάθαρα ότι η δυνατή πλευρά των Πολωνών είναι η πτέρυγα. Είχαμε προπονηθεί πως να αποφύγουμε και νε εξουδετερώσουμε τις αντεπιθέσεις τους. Είχαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Εμείς, όμως, για 25 λεπτά κάναμε το αντίθετο με αποτέλεσμα να δεχθούμε το γκολ. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ισορροπήσαμε, καταφέραμε να έχουμε κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ενα πλάνο που είχαμε καταστρώσει για 11 εναντίον 11, το ακολουθήσαμε εξαιρετικά όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο. Γι' αυτό μας έμεινε η πίκρα. Αν κάναμε το ίδιο από την αρχή, θα είχαμε κερδίσει».

Επίσης, δήλωσε: «Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι ακόμα και με 10, μπορούμε! Αρκεί να κάνουμε αυτά που είχαμε πει εξ αρχής. Θα έπρεπε να μπουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο με ήρεμο μυαλό και εξυπνάδα. Τους είπα ότι πρέπει να το πιστέψετε όσο το πιστεύω εγώ. Τους είπα ότι είμαι σίγουρος ότι θα βάλουμε κάποιο γκολ, αρκεί να μη φάμε δεύτερο. Ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν ένα 10% παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τον τραυματισμό του Αβραάμ. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν κερδίσαμε χθες, αλλά είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τον τραυματισμό. Εύχομαι να επιστρέψει σύντομα γρήγορα. Αυτό του είπα και χθες, όταν γύρισε από το νοσοκομείο. Να επιστρέψει δυνατός. Αυτό έχει σημασία. Εγώ δεν έχω ιατρικές γνώσεις για να μπορέσω να σας πω τι ακριβώς συνέβη. Σέβομαι απόλυτα το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής και το εμπιστεύομαι απόλυτα. Ο Κ.Παπαδόπουλος και ο Γκέκας αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα όταν ήρθαν στην προετοιμασία και το ιατρικό τιμ μου εγγυήθηκε ότι θα είναι έτοιμοι. Αυτό το παράδειγμα δείχνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη που έχω στο ιατρικό τιμ».

Επίσης, ο Πορτογάλος τόνισε: «Όλα τα είχαμε προετοιμάσει για την Πολωνία. Σήμερα ή αύριο θα μιλήσω με τους παίκτες μου για να μου πουν τι έγινε στα πρώτα 25 λεπτά και δείξαμε αυτή την εικόνα. Θέλω να ακούσω και τη δική τους γνώμη. Είχαμε προετοιμαστεί τόσο καλά και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Έχω δει το παιχνίδι δύο φορές και ξέρω τα λάθη που έγιναν. Αυτά τα λάθη τα είχα γράψει στους παίκτες ως παράδειγμα προς αποφυγή. Κι όμως έγιναν. Έγκλημα η αποβολή του Παπασταθόπουλου, αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη μόλις είδα την αποβολή! Αυτό σκέφτηκα ενστικτωδώς».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε στην συνέχεια: «Εγώ κάνω τη δική μου δουλειά και οι διαιτητές τη δική τους. Όπως γίνεται κριτική σε εμένα και καλώς γίνεται, πρέπει να γίνεται κριτική και στη δουλειά των διαιτητών και στα λάθη που γίνονται. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο διαιτητή, τον οποίο γνωρίζω και σέβομαι. Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής δεν τα πήγε καθόλου καλά. Καμία από τις δύο κίτρινες στον Παπασταθόπουλο δεν ήταν κάρτα. Ούτε καν φάουλ! Έχουμε την κόκκινη, έχουμε κάποια φάουλ που δεν μας δόθηκαν, έχουμε το πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής αδίκησε την Ελλάδα Πάνω απ' όλα, όμως, εμείς ήμασταν κακοί στα πρώτα 25 λεπτά. Εχει βέβαια και ο διαιτητής τις ευθύνες του».

Τέλος,ο Σάντος τόνισε: «Η δουλειά της φυσικής κατάστασης έχει τελειώσει. Τώρα θέλουμε να έχουμε τους παίκτες φρέσκους. Και να έχουν καθαρό μυαλό. Τώρα θέλουμε να προετοιμαστούμε για την Τσεχία και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν κα»ύτεροι".