Η Ιταλία μπορεί να άργησε αλλά έστω και στα πέναλτι με 4-2 πήρε αυτό που άξιζε απέναντι σε μια κουρασμένη και κακή Αγγλία, η οποία ούτως ή άλλως δεν το έχει στα πέναλτι (η κατάρα συνεχίζεται για τα "λιοντάρια). Οι "ατζούρι" είχαν ευκαιρίες είχαν δοκάρια (2), με Ντε Ρόσι και Ντιαμάντι, είχαν την κατοχή, είχαν Πίρλο, ενώ οι Άγγλοι δεν είχαν σχεδόν τίποτα στο Κίεβο... Πάμε για μεγάλο ημιτελικό με Γερμανούς και Ιταλούς!

Ωραίο ματς!

Φουριόζες μπήκαν οι δυο ομάδες στο ματς με τη σουτάρα του Ντε Ρόσι στο 3` να βρίσκει κάθετο δοκάρι και τον Τζόνσον στο 5` να σουτάρει πάνω στον Μπουφόν! Ο Ρούνεϊ στο 14` απείλησε με κεφαλιά, αλλά οι Ιταλοί ανέβασαν ρυθμούς με τον Μπαλοτέλι να... καταστρέφει ό,τι ωραίο έκαναν οι Πίρλο και Μοντολίβο, όπως έκανε στο 25` και στο 32`...

Ο Μίλνερ ήταν ο... Μπαλοτέλι των Άγγλων (δεν την πήγαινε τη Μάντσεστερ Σίτι το ματς!) και οι "ατζούρι" είχαν με την κατοχή, αλλά ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Χαρτ.

Δεν έμπαινε!

Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στο β` και μέσα σε 5` έχασαν 3 μεγάλες ευκαιρίες, με τους Ντε Ρόσι στο 48` και μια διπλή φάση με Μπαλοτέλι και Μοντολίβο στο 52`! Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν καλύτερη, έχοντας μεταφέρει το παιχνίδι της στα δεξιά με την Αγγλία να αρκείται σε παθητικό ρόλο και τον Χόντζον να βάζει μέσα Γουόλκοτ και Κάρολ.

Τα "λιοντάρια" έκαναν φάση με τον Γιάνγκ μόλις στο 65`, αλλά είχαν φανερά προβλήματα στην ανάπτυξη τους (απών από το ματς ο Τζέραρντ, ποιος Πάρκερ;), ενώ οι Ιταλοί αρκούνταν σε φλύαρη υπεροχή, μην μπορώντας και αυτοί να διασπάσουν την αγγλική άμυνα. Ο ρυθμός έπεσε και φυσιολογικά οδηγηθήκαμε στην παράταση...

Ό,τι είδαμε στο πρώτο μέρος της παράτασης ήταν το... κατά λάθος δοκάρι του Ντιαμάντι στο 101` (για πάσα πήγαινε), ενώ ο ίδιος στο 112` από καλή θέση σούταρε άουτ. Οι Ιταλοί ειχαν ΣΥΝΕΧΩΣ την μπάλα (σωστά πάντως δεν μέτρησε το γκολ του Νοτσερίνο στο 115`), οι Άγγλοι έπαιζαν σαν... "Προό" και έτσι πέναλτι!

Κλασική Αγγλία...

Ο Μοντολίβο μπορεί να το έχασε, αλλά οι Άγγλοι είναι... Άγγλοι στα πέναλτι. Ο Γιάνγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Κόουλ στην αγκαλιά του Μπουφόν και ο Ντιαμάντι δεν αστόχησε κάνοντας το 4-2 και στέλντοντας την Ιταλία στα ημιτελικά.

Η σειρά των πέναλτι

Μπαλοτέλι 0-1
Τζέραρντ 1-1
Μοντολίβο άουτ
Ρούνεϊ 2-1
Πίρλο 2-2
Γιάνγκ δοκάρι
Νοτσερίνο 2-3
Κόουλ μπλόκαρε ο Μπουφόν
Ντιαμάντι 2-4