Facebook Pixel Όταν ο "Θεός" έκλαψε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-07-08 09:42:00

Όταν ο "Θεός" έκλαψε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο "Θεός" έκλαψε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή, στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και πίκρανε τον Μαραντόνα.

Στις 8 Ιουλίου του 1990 η Δυτική Γερμανία και η κάτοχος του τίτλου Αργεντινή συναντιούνται για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Μουντιάλ. Η διοργάνωση διεξαγόταν στην Ιταλία και γινόταν η χώρα μετά το Μεξικό, που αναλάμβανε για δεύτερη φορά τη διοργάνωση. Οι δύο ομάδες στο παρελθόν είχαν κερδίσει το τρόπαιο από δύο φορές, συνεπώς όποια από τις φιναλίστ έφτανε στη νίκη θα ξεπερνούσε την αντίπαλό της. Η σκοπιμότητα των ομάδων για τη νίκη ήταν η αιτία που ο αγώνας από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν ανιαρός και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των σχεδόν 74,000 θεατών που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ο Γκούιντο Μπούσβαλντ είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ντιέγκο Μαραντόνα και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον περιορίσει. Η εντολή του Μπιλάρδο ήταν να κλείσουν τους αντιπάλους και να προσπαθήσουν να φτάσουν στο γκολ με αντεπιθέσεις. Ο Λόταρ Ματέους προσπάθησε να οργανώσει τα παιχνίδι των Γερμανών, όμως τα σκληρά μαρκαρίσματα των Αργεντινών δεν τον άφηναν να τα καταφέρει και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μπεκενμπάουερ μπήκαν πιο αποφασισμένοι. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και το δύο πλευρών ήταν αυτά που ξεχώριζαν στο παιχνίδι. Ο Μεξικάνος διαιτητής Κοντεσάλ, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αρχικά απέβαλε τον Αργεντινό Μονζόν καθώς είχε κάνει πολλά σκληρά φάουλ στον Κλίνσμαν. Έξι λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο διαιτητής καταλόγισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε άσχημη επέμβαση του Σενσίνι επί του Φέλερ. Ο Μπρέμε έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και χτύπησε δυνατά, σημαδεύοντας τη γωνία του Γκοϊκοετσέα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έπεσε σωστά, όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Οι Γερμανοί έκαναν το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ του τελικού. Η Δυτική Γερμανία στεφόταν για τρίτη φορά στην ιστορία της Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ενώ ο Φρνατς Μπεκενμπάουερ γινόταν ο δεύτερος, μετά το Βραζιλιάνο Μάριο Ζαγκάλο που θα κατακτούσε το τρόπαιο ως παίκτης και ως προπονητής. Ο Μαραντόνα ξέσπασε σε κλάματα βάζοντας τα με τη διαιτησία που του στέρησε την ευκαιρία να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Δ. Γερμανία - Αργεντινή 1-0 (0-0)

Γήπεδο: «Ολίμπικο», Ρώμη

Θεατές: 73.603

Δ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπεκενμπάουερ): Ίλγκνερ, Άουγκενταλερ, Κέλερ, Μπούσβαλντ, Μπέρτχολντ (74' Ρόιτερ), Μπρέμε, Χέσλερ, Ματέους, Λιτμπάρσκι, Φέλερ, Κλίνσμαν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Μπιλάρδο): Γκοϊκοετσέα, Ρουγκέρι (46' Μονσόν), Σιμόν, Σερισουέλα, Σενσίνι, Λορένσο, Μπασουάλδο, Μπουρουτσάγκα (54' Καλδερόν), Τρόλιο, Μαραντόνα, Ντεσότι.

Κόκκινη: 64' Μονσόν, 87' Ντεσότι

Σκόρερ: 85' πέν. Μπρέμε

Διαιτητής: Εντγκάρδο Μέντεζ Κοντεσάλ (Μεξικό)

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags