Φορώντας αρχικά την φανέλα του Ολυμπιακού και στην συνέχεια αυτή της ΑΕΚ. Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση κάτω από τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες να ξανάρθει στην χώρα μας ένας παικταράς επιπέδου Ριβάλντο; Κι όχι στα 38 του και στα 40 του, ούτε με… μισό πόδι, αλλά να έρθει όπως ο Βραζιλιάνος. Στα 32 του, σε καλή φυσική κατάσταση που να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Ο Ριβάλντο είχε πάρει την Χρυσή Μπάλα το 1999, είχε σηκώσει μουντιάλ με την εθνική Βραζιλίας το 2002 και ήταν για χρόνια παίκτης – σύμβολο της Μπάρτσα, ενώ πέρασε κι από την Μίλαν.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει τότε ένα τσουβάλι ευρώ για να τον αποκτήσει, πολλά χρήματα είχε προσφέρει αργότερα και η ΑΕΚ για να καλύψει το συμβόλαιό του, όμως ο Ριβάλντο, έστω κι αν κατηγορήθηκε ως φραγκοφονιάς από αρκετούς, έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω.

Υπάρχει, λοιπόν, προοπτική να ξαναδούμε έναν Ριβάλντο στο ελληνικό πρωτάθλημα και τέτοια διθυραμβικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, σαν κι αυτά που σας παρουσιάζουμε (από τις 22 Ιουλίου 2004, δηλαδή την επόμενη μέρα της άφιξης του Βραζιλιάνου);

Κι αν θέλετε να το προχωρήσουμε κι άλλο, πότε θα ξανάρθει στην χώρα μας κι ένας που να είναι εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, σαν τον Ζιλμπέρτο. Ο οποίος Ζιλμπέρτο ήταν μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα!

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, μόνο νοσταλγία πια μπορεί να μας πιάσει. Κι όμως, έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια…