Ο Δικέφαλος τις ίδιες μέρες έψαχνε για κεντρικό αμυντικό (τελικά πήρε τον Ματέους) και φυσικά δεν ήταν δύσκολο να συνδυαστεί το όνομα του Κοντρέρας με τις μεταγραφικές του αναζητήσεις. Ο Χιλιανός σέντερ μπακ αγωνίστηκε 3,5 χρόνια στην Τούμπα πριν αποχωρήσει τον περασμένο Γενάρη κυρίως για οικονομικούς λόγους, "χαρίζοντας" μάλιστα λεφτά για να πάει στην πατρίδα του να παίξει για τον Κόλο Κόλο. Φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, αλλά και των προπονητών, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιρική υψηλής ποιότητας, που κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της.

Μόλις έγινε, λοιπόν, γνωστό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, πως η Κόλο Κόλο το συζητάει να τον παραχωρήσει και πως ο Κοντρέρας "ψήνεται" να επιστρέψει στην Ελλάδα, τι πιο εύκολο να συνδυαστεί στην υπόθεση και ο ΠΑΟΚ που ήθελε σέντερ μπακ; Έτσι κι έγινε, με τις "πληροφορίες" να λένε πως ο Πάμπλο αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση του Δικεφάλου να επιστρέψει στην Τούμπα. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωταθλητής", τους είπε χαρακτηριστικά: "Μιλάω με τον Ολυμπιακό κι εκεί θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου".

Από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, διέψευσαν πως υπήρξε επαφή με τον Χιλιανό αμυντικό, άρα και την "άρνησή" του να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν όντως έφαγαν "χυλόπιτα" από τον Κοντρέρας, πώς θα μπορούσαν να παραδεχθούν τέτοια "ήττα" και μάλιστα από τον "μισητό" -για τους ΠΑΟΚτσήδες- Ολυμπιακό; Με τι μούτρα θα έβγαιναν μετά μπροστά στον κόσμο; Οπότε... διάψευση για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Εκείνο που παραμένει, πάντως, προς διερεύνηση, είναι αν όντως υπήρξε επαφή με τον Κοντρέρας. Κι αν ναι, ποιος έκανε την κίνηση. Αυτό, βέβαια, μόνο ο ίδιος ο Κοντρέρας μπορεί να το απαντήσει κι όχι φυσικά κάποιος από τον ΠΑΟΚ...

Εσείς τι λέτε; Τον πήραν ή δεν τον πήραν τηλέφωνο;