Facebook Pixel Χωρίς φορ, για να γίνει πιο ...παραγωγικός!
| 2012-08-29 17:02:00

Χωρίς φορ, για να γίνει πιο ...παραγωγικός!

Χωρίς φορ, για να γίνει πιο ...παραγωγικός!

Εδώ και καιρό το σκέφτεται ο Φερέιρα να βγάζει 11άδα χωρίς "καθαρό" επιθετικό, όπως πέρσι. Και, από ό,τι φαίνεται, είναι πολύ πιθανό σύντομα να το κάνει πράξη...

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι απογοητευμένος από την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Γιατί μπορεί στα επίσημα ματς, με Μάδεργουελ, Λεβαδειακό και Μάλαγα, ο Παναθηναϊκός να πέτυχε έξι γκολ, αλλά το πράγμα δεν ...τραβάει.

Τα πέντε γκολ εναντίον της Μάδεργουελ, άλλωστε, ήρθαν από τους Μπουμσόνγκ, Μαυρία (δύο γκολ), Λάζαρο και Σισοκό, ενώ εναντίον του Λεβαδειακού το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο ...Βύντρα.

Στα παιχνίδια με τη Μάλαγα, δε, που ήταν σαφώς ποιοτικότερη ομάδα, οι "πράσινοι" δεν έκαναν σχεδόν καμία κλασική ευκαιρία. Με τους Φορναρόλι, Τοτσέ και Πετρόπουλο να βάζουν γκολ μόνο στα ...διπλά στην Παιανία.

Από τους επιθετικούς, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει ακόμα γκολ, σε πέντε επίσημα ματς! Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και όχι για κάποια ομάδα που παίζει για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Γιατί με αυτές τις επιδόσεις, η επιθετική του γραμμή θυμίζει μικρομεσαία ομάδα!

Γι' αυτό και ο Φερέιρα σκέφτεται να εφαρμόσει το περσινό πλάνο, με τον Σισοκό να παίρνει τη θέση του Λέτο. Πολύ περισσότερο τώρα, που θα επιστρέψει σιγά-σιγά και ο Κουίνσι στην 11άδα. Ένα στιλ χωρίς κλασικό σέντερ φορ, δηλαδή, που θα στηρίζεται στην ταχύτητα των κυνηγών που έχει στο ρόστερ του το "τριφύλλι" και που πέρσι είχε αποδώσει τα μέγιστα.

Με τον Λέτο, βέβαια, σε τρελά κέφια και με τις εμπνεύσεις του Αργεντινού, ίσως ήταν πιο εύκολο. Φέτος, όμως, πλην του Σισοκό υπάρχει και ο Φορναρόλι, που πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα αν παίζει σαν δεύτερος κυνηγός, παρά απομονωμένος μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Εμπρός ...πίσω, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό του Φερέιρα, με τον Πορτογάλο να σκέφτεται να εφαρμόσει την περσινή πατέντα, χωρίς σέντερ φορ στη γραμμή κρούσης, για να ζωντανέψει την επίθεσή του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags