Να σημειώσουμε αρχικά πως είναι ακόμα νωρίς για να σχηματίσουμε άποψη, αλλά από αυτά που βλέπουμε μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει μέσα στα βασικά του πλάνα τον Μήτρογλου. Παρότι η παρουσία του 25χρονου φορ στην προετοιμασία ήταν καλή.

Παρόλα αυτά δεν φαίνεται να βρίσκει τη θέση του στην 11άδα, αφού στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς μπήκε αλλαγή προς το τέλος, ενώ με τον Λεβαδειακό ο Ζαρντίμ προτίμησε τον 34χρονο Πάντελιτς για να ξεκουράσει τον Τζιμπούρ.

Τι θέλουμε να πούμε; Μήπως, τελικά, δεν του έφταιγε ο Βαλβέρδε του Μήτρογλου που δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό, αλλά κάτι πιο ...προσωπικό; Κάτι στη δική του "θεώρηση" των πραγμάτων; Γιατί ο Ισπανός προπονητής είχε πολλά παράπονα από τον Έλληνα φορ. Κυρίως για την νοοτροπία που είχε στις προπονήσεις. Ούτε μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως υπήρχε προσωπικό θέμα του Βαλβέρδε με τον παίκτη ή, τώρα, του Ζαρντίμ. Δύο νέοι, Ευρωπαίοι και ανοιχτόμυαλοι τεχνικοί, που στο κάτω-κάτω δεν είχαν φέρει και κάποιον "δικό τους" σέντερ φορ για να υποστηρίξει κάποιος πως προσπαθούσαν να "φάνε" τον Μητρογκόλ.

Πρέπει να ψαχτεί πολύ με τον εαυτό του ο Μήτρογλου για να δει τι πραγματικά θέλει να κάνει στην καριέρα του και αν, στο κάτω-κάτω, μπορεί να σηκώσει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας. Γιατί μπορεί στον Πανιώνιο και στον Ατρόμητο να έκανε πάρτι τα περασμένα χρόνια, αλλά στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι -πολύ- διαφορετικά...

Ο Φερνάντο Σάντος πάντως στο παιχνίδι της Εθνικής με την Λετονία σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στην βασική ενδεκάδα και δεν αποκλείεται να δικαιωθεί κιόλας. Άλλωστε, όταν ο «Μητρογκόλ» φοράει άλλη φανέλα από αυτή του Ολυμπιακού, παίζει εντυπωσιακά. Μάλλον, πρέπει να συνηθίσει να παίζει και με τα κόκκινα το ίδιο καλά.