Facebook Pixel «Ποταμός» ο Φερέιρα!
| 2011-02-27 00:14:00

«Ποταμός» ο Φερέιρα!

«Ποταμός» ο Φερέιρα!

Για όλους και για… όλα μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο!


Για τον αγώνα είπε ότι «υπήρχε πνευματική κούραση», ενώ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σχολίασε ότι «αισθάνθηκα να με κοροϊδεύουν»…

Αναλυτικά:

Σήμερα για το αποτέλεσμα ο διαιτητής δεν είχε καμία ευθύνη. Δεν κατανόησα γιατί ο αγώνας διεκόπη τρεις φορές στο πρώτο μέρος. Αυτού του είδους οι διακοπές σταματάνε τον ρυθμό του αγώνα. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει αυτό για πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν ήταν εύκολο κατά την διάρκεια της εβδομάδας να ξεπεράσουμε δύο διαφορετικά προβλήματα. Ένα που είχε να κάνει με όσα έγιναν και το άλλο με τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς. Ελπίζαμε στην νίκη, όμως, κατανοώ ότι αυτό το βάρος που υπήρχε και η ένταση από πλευράς παικτών, φιλάθλων, από γενικότερα και λόγω αυτών που έγιναν, όλα αυτά δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την δουλειά μας. Οι παίκτες ήθελαν να ξεπεράσουν όσο ανέφερα.

Αυτά τα δύο δεδομένα μας οδήγησαν στο να μην κάνουμε ένα καλό αγώνα με αποτέλεσμα να χάσουμε δύο βαθμούς.

Με οδηγούν αυτά να πω ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν την δύναμη, δεν είναι ικανοί να αλλάξουνε και να διορθώσουν ένα ψεύτικο πρωτάθλημα τότε ούτε στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνεις αυτούς τους στόχους. Πέρα από την φυσική κούραση, υπήρχε επίσης και μία μεγάλη πνευματική κούραση εκ μέρους μιας ομάδας που αισθάνθηκε ότι ζημιώνεται και η οποία έχασε την δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Θέλω να πω για τους φιλάθλους ότι εγώ προσωπικά που είμαι εδώ λίγο διάστημα αισθάνθηκα την πικρία και την απογοήτευση που έχουν και συμφωνούμε ότι εμείς αυτό που θέλαμε ήταν κερδίσουμε τον αγώνα. Οι φίλαθλοι ξέρουν πως αισθανόμαστε και για αυτό τον σκοπό πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που θα έπαιζαν σήμερα ήταν ακόμη πιο δύσκολα να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο μετά τα όσα έγιναν. Αξίζαμε να δώσουμε την νίκη στον κόσμο. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι δύσκολο.

Η άποψή του για το Φάληρο, αγωνιστικά και μη, ήταν η εξής:

Βρίσκομαι εδώ λίγο. Κατά την διάρκεια της ζωής μου υποχρέωσα τον εαυτό μου να προπονώ για την νίκη. Σε οποιοδήποτε σύλλογο πάω με αυτό τον στόχο. Ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός όλων των ομάδων που προπονώ. Δεν μου αρέσει, λοιπόν, να με κοροϊδεύουν. Έτσι αισθάνθηκα. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω ελληνικά, άρα δεν μπορώ να έχω όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν καθημερινά. Από διάφορες πληροφορίες που μου ερχόντουσαν, έμαθα ότι φίλαθλοι συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα.

Μου είχαν πει ότι είναι δύσκολα ο Παναθηναϊκός να πάρει πολλά πρωταθλήματα, όμως, εγώ δεν το αποδέχθηκα. Για μένα κατανοώ ότι αυτά που έγιναν το περασμένο Σάββατο τοποθέτησαν όλα τα άτομα στην Ελλάδα που αγαπούν την μπάλα σε ένα δίλημμα. Αν κάποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο να πει γιατί οι ομάδες που παίζουν καλά δεν παίρνουν πρωταθλήματα. Καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρεστίζ εκτός και εκεί κερδίζει περισσότερα από όσα εντός Ελλάδας. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σε μία χώρα που με υποδέχθηκε όμορφα, βρίσκομαι εδώ για να κάνω την δουλειά μου.

Το μόνο που πράγμα που πρέπει να κάνω και κάνω είναι να δουλέψω πιο πολύ με τους παίκτες μου και να τους κάνουν να πειστούν ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια. Ο στόχος μου και η δουλειά μου είναι αναπτύξω τους παίκτες για να μπορέσουν να ξεπεράσουν κάποια κατεστημένα που να μην αφήνουν κάποιοι να ξεπεραστούν.

Ήθελα να δω, αυτό το κίνημα που έγινε τώρα, αν θα μπορέσει να αλλάξει μερικά πράγματα. Για πράγματα που όλοι μιλάμε αλλά λίγα γίνονται. Μέχρι την τελευταία μέρα αυτής της περιόδου θα έλεγα οι φίλοι του Παναθηναϊκού και οι άλλοι να ξέρουν ότι αυτή θα είναι η μάχη που θα δώσω. Μέχρι το τελευταίο ματς θα δώσω την μάχη μου, ώστε να πειστούν οι παίκτες μου ότι είναι εφικτό να κερδίζουμε κατά οποιοδήποτε αντιπάλου υπό την προϋπόθεση ότι οι κανονισμοί υπακούονται από όλους.

Για το μέλλον του το καλοκαίρι είπε:

Σαν άνθρωπος δεν μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν αισθάνομαι. Επίσης, δεν μπορώ να βγάζω μεγάλους λόγους, ούτε να είμαι ηθοποιός. Θα ήθελα να πω ότι μου αρέσει στον Παναθηναϊκό, βρίσκομαι σε έναν φανταστικό σύλλογο και ατμόσφαιρα και για αυτό μέχρι το τέλος η δουλειά μου θα είναι αυτή. Το μέλλον θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα υπάρξουν σχετικά με τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση καθόλου η πιθανότητα να φύγω από τον Παναθηναϊκό.

Για Σισέ, Ζιλμπέρτο και τις δηλώσεις για φυγή τους ανέφερε:

Πάντα είχα μεγάλες προκλήσεις και μέχρι να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου ποτέ δεν συνάντηση εύκολες καταστάσεις. Είμαι έτοιμος αν βρεθεί μια ισορροπία σε αυτά που θα γίνουν είμαι πρόθυμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξανακάνει κάτι. Άρα στα χέρια μας βρίσκονται οι αποφάσεις και για τους παίκτες που είναι στην Ελλάδα και μετά τα τελευταία γεγονότα θεωρώ ότι ήταν λογική η αντίδραση των παικτών.

Πολλές φορές μπορεί καθημερινά να κάνουμε προπόνηση και να έχουμε διάθεση για καλά παιχνίδια αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτό.

Δεν μπορώ να απαντήσω για το αν θα τους πω να μείνουν. Όχι γιατί δεν έχω άποψη αλλά επειδή τώρα άλλα πράγματα προέχουν. Να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να παίξουμε και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση του πρέπει να ετοιμάσουν ένα διαφορετικό μέλλον. Κατανοώ το επάγγελμα σας. Κάποτε γράψατε κάποια πράγματα όχι και τόσο θετικά. Το καταλαβαίνω. Αυτή είναι η δουλειά σας. Μην ξεχνάτε ότι σας μιλάει ένας άνθρωπος με στόχο να επενδύσει ότι μπορεί για να κατακτήσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό οι δημοσιογράφοι έκαναν σωστή κριτική και έγραψαν σωστά πράγματα για αυτά που κάναμε.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags