Facebook Pixel Το deal or not to deal?
| 2012-09-27 15:50:00

Το deal or not to deal?

Το deal or not to deal?

Με αφορμή το ενδιαφέρον του Μικέλ Φερέρο για την απόκτηση της Μίλαν, θυμηθείτε τα μεγάλα deal των τελευταίων ετών ανά την Ευρώπη, κάποια εκ των οποίων προκάλεσαν... μουρμούρες!
 

Τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί θέλουν τον πιο πλούσιο άνθρωπο στην Ιταλία, τον Φερέρο, να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Μίλαν από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πριν από λίγο καιρό, είχε ακουστεί και ο... Βλάντιμιρ Πούτιν με την Gazprom, η οποία φυσικά στη Ρωσία αποτελεί μεγάλη δύναμη. Το gazzetta.gr θυμάται τα μεγάλα, «ηχηρά» deal των τελευταίων ετών που έφτασαν στην πραγματοποίησή τους.

Αμπράμοβιτς, ο πρώτος!
Το 2003, ο Κέν Μπέιτς, που βρισκόταν στην ηγεσία της Τσέλσι από το 1982, παραχώρησε τις τύχες του συλλόγου στον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος αγόρασε το 29.5% των μετοχών. Μία νέα σελίδα άνοιγε για τους Λονδρέζους, καθώς η... τσέπη του νέου του αφεντικού τους εδραίωσε στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ. Το κόστος των 136 εκατομμυρίων, όπως το έβγαλε η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte, δείχνει μικρό για το βεληνεκές ενός... Αμπράμοβιτς, αλλά ο Ρώσος επένδυσε στη συνέχεια πολλά χρήματα. Έφερε τον Ζοσέ Μουρίνιο και έχτισε μία πολύ δυνατή ομάδα. Οι «Μπλε» πήραν τρία πρωταθλήματα και εσχάτως ένα Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο άνοιξε και πάλι την όρεξη στον ιδιοκτήτη για σημαντικές επενδύσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags