Facebook Pixel «Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι»
| 2012-10-26 20:36:00

«Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι»

«Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι»

Αδιανόητο και εξωπραγματικό χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαγός το σενάριο του πιθανού υποβιβασμού της ΑΕΚ στη Β' Εθνική τονίζοντας ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή σελίδας στην Ένωση.

«Η βαριά κατάθλιψη της ΑΕΚ συνεχίζεται. Με εξωαγωνιστικές ως συνήθως περιπέτειες, αλλά και βαθύ τέλμα στο γήπεδο, ο πάλαι ποτέ ιστορικός δικέφαλος παραμένει σταθερά σε χαμηλές πτήσεις, με το μέλλον να μην μπορεί να του χαμογελάσει. Στον βαθμολογικό πυθμένα οι "κιτρινόμαυροι", έφτασαν να δίνουν το απόγευμα της Κυριακής ματς οριακής σημασίας με τον νεοφώτιστο Πλατανιά(!), ενώ ακολουθούν σερί παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο αρχηγός της "Ενωσης" Παναγιώτης Λαγός δεν "μασάει" τα λόγια του και ανοίγει την καρδιά του στην Real Sports.

"Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει μια μέρα που θα συζητάμε το αν θα σωθεί η ΑΕΚ ή όχι" λέει και συνεχίζει: "Είναι αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο. Τι να πω, τα έχω κι εγώ χαμένα. Βέβαια εδώ και καιρό φαινόταν το πράγμα, ότι δηλαδή η ομάδα σε όλα τα επίπεδα θα έχει πρόβλημα, και δεν θέλω να εξαιρέσω εμάς τους ποδοσφαιριστές με το δικό μας μερίδιο ευθύνης, ωστόσο άλλο να το φαντάζεσαι όλο αυτό και άλλο να το βιώνεις. Είναι βαρύ, για παράδειγμα, να πω ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει που παίζουν, τίνος συλλόγου φανέλα φοράνε και ποιες ευθύνες καλούνται να αναλάβουν, δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο. Εμείς οι πιο παλιοί τους έχουμε από κοντά, τους μιλάμε, τους συμβουλεύουμε, συζητάμε όλα όσα πρέπει να μας απασχολούν ως σύνολο. Οπως και να 'χει, όμως, όλοι μας και ο καθένας χωριστά πρέπει να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε περισσότερο, γιατί ακόμη και το πολύ, τώρα πια είναι λίγο".

"Να πάψουν να ζουν στον κόσμο τους"

Από το 2006 στην ΑΕΚ ο 27χρονος μέσος δεν έχει δει και λίγα. Αρα η άποψή του για το τις και το τι πταίει για την ασταμάτητη κατρακύλα μετράει. "Λάθη όπως είπα κάναμε και κάνουμε όλοι, όμως δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που αφήσαμε την ομάδα να καταρρεύσει και να σέρνεται. Την συνείδησή μας οι ποδοσφαιριστές την έχουμε καθαρή, άλλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να πάψουν να ζουν στον κόσμο τους και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή αλήθεια και τους κινδύνους που αυτή κρύβει. Μήνες τώρα ακούμε για επενδυτές και επενδυτές δεν βλέπουμε. Την μια στιγμή η ελπίδα φουντώνει και την άλλη τελειώνουν όλα, σαν να μην άρχισαν ποτέ. Ακούμε για Ρώσους, για Βούλγαρους, για ό,τι θες... Και τι μένει; Το απόλυτο μηδέν. Ετσι, όμως, δεν προχωράει και δεν θα προχωρήσει ποτέ τίποτα".

Του μιλάς για υποβιβασμό και κομπιάζει, σαν να βλέπει φαντάσματα. "Για το Θεό, θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να μην πέσει η ομάδα, εννοείται αυτό, για να ξεφύγει γρήγορα από εκεί που βρίσκεται. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν το μαύρο ενδεχόμενο, όμως πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλοι μας πρέπει να το έχουμε και ταυτόχρονα να το πολεμάμε για να το εξοντώσουμε. Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία κι από την συνείδησή μας να αφήσουμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον, την ΑΕΚ έτσι, στο έλεος της τύχης, αβοήθητη και μόνη. Προχωράμε μπροστά και παλεύουμε. Ημασταν και άτυχοι σε κάποιους αγώνες, δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά πρέπει να σε θέλει και λίγο. Πάντως το θέμα το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον είναι να βρεθεί μια βιώσιμη στα διοικητικά λύση εδώ και τώρα, που θα κόψει μαχαίρι την αβεβαιότητα".

H ψυχολογία που άλλαξε και οι οπαδοί

Για τον Εβαλντ Λίνεν ακούγεται θετικός. "Από το πρώτο ματς κιόλας ο νέος προπονητής έδωσε έμφαση στην άμυνα. Φάνηκε αυτό στην Τούμπα, όπου θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Από εκεί και πέρα, ναι, η ψυχολογία μας άλλαξε και μένει τώρα να φανεί πόσο οι εντολές του θα αφομοιωθούν και θα εκτελούνται στο 100%. Για μένα δεν είναι μόνο η αναμέτρηση με τον Πλατανιά οριακής σημασίας, αυτό που λέμε τελικός. Κάθε ματς στο εξής θα είναι και μια πρόκληση, μια απόλυτη και επιτακτική ανάγκη για νίκες και βαθμούς. Συνολικά καλούμαστε να αλλάξουμε πρόσωπο και συντεταγμένα να δουλέψουμε για την ανάκαμψη της ομάδας. Μακάρι αυτή να μην αργήσει".

Οσο για τους οπαδούς της "Ενωσης" ο αρχηγός είναι σαφής: "Και ο κόσμος μας κουράστηκε, και είναι λογικό. Φωνάζει, παθιάζεται, δίνει από το υστέρημά του και στο τέλος της ημέρας πικραίνεται, φαρμακώνεται, πίνει το ένα πικρό ποτήρι μετά από το άλλο. Ελπίζω εμείς με την μεγαλύτερη προσπάθεια στο εξής που θα καταβάλλουμε να του δώσουμε χαρές, αλλά σίγουρα δεν φτάνει αυτό. Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει οριστικά σελίδα. Σήμερα, τώρα, όχι χθες, πριν είναι πια πολύ αργά".

To συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, μα ο Λαγός δεν συζητά το παραμικρό "εκτός από την σωτηρία της ομάδας και την διαφυγή της από όλα τα αδιέξοδα. Αυτό με απασχολεί μόνο και τίποτα άλλο. Να φύγει πρώτα η χρονιά, με το καλό εύχομαι, και θα δω τι θα κάνω στην συνέχεια"».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags