Με γκολ των Γκιγκς, Χαβιέρ Ερνάντες και Νανί η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκε 3 φορές στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το 2-3 στις καθυστερήσεις.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγήθηκαν με τον Γκιγκς στο 22`, ενώ οι "μπλε" απάντησαν στο 31' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, πήραν ξανά το προβάδισμα μετά από λάθος της Τσέλσι και γκολ του "Τσιτσαρίτο" (έξι κόντρα στην Τσέλσι) στο 43'.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο β` με σκοπό να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 52' με τον Κέιχιλ. Για τρίτη φορά, όμως, η ομάδα του Φέργκιουσον πήρε το προβάδισμα, αυτή τη φορά με γκολ του Νάνι στο 59'. Η πρωταθλήτρια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με εύστοχο πέναλτι του Αζάρ λίγο πριν το τέλος, έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 97' η Τσέλσι πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με το τέρμα του Στάριτζ. Και μη νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ. Στο 116' ο Ραμίρες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-3 και στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Γκιγκς από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 5-4 που έδωσε στην Τσέλσι το εισιτήριο για την οκτάδα.

Η Tότεναμ με το γκολ του Μπέιλ από το 66' κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά η Νόριτς με ανατροπή στα τελευταία λεπτά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Στο 84' ο Βερτόγκεν έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της Τότεναμ και δύο λεπτά αργότερα ο Τζάκσον διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μία από τα ίδια και για τη Λίβερπουλ με τη Σουόνσι να περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" της διοργάνωσης. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν τα γκολ του Τσίκο και του Ντάιερ στο 34ο και 72ο λεπτό.

Οι "κόκκινοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν με τον Σουάρες στο 77', αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Το κερασάκι στην τούρτα των φιλοξενούμενων στο "Ανφιλντ" έβαλε ο Γκουζμάν στο 90ο λεπτό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Τσέλσι-Μάνστεστερ Γ. 5-4

(31' πεν. Νταβίντ Λουίζ., 52' Κέιχιλ, 90' Αζάρ πεν., 97' Στάριτζ, 116' Ραμίρες - 22', 120' πεν. Γκιγκς, 43' Ερνάντες, 59' Νάνι)

Νόριτς-Τότεναμ 2-1

84' Βερτόγκεν αυτ., 86' Τζάκσον - 66' Μπέιλ

Λίβερπουλ-Σουόνσι 1-3

(77' Σουάρες - 34' Τσίκο, 72' Ντάιερ, 90' Γκουζμάν)