Facebook Pixel Γλίτωσε από την ...Τοτσοδούλα!
| 2012-11-04 22:27:00

Γλίτωσε από την ...Τοτσοδούλα!

Γλίτωσε από την ...Τοτσοδούλα!

Η γκολάρα του Τοτσέ (24΄) δεν θα αρκούσε για να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρώτη εντός έδρας νίκη, με το 1-0 επί της ΑΕΚ, αν δεν τον έσωζε ο Καρνέζης δυο φορές στο 94΄! Από το 25΄ περίμεναν να τελειώσει το ματς οι πράσινοι απέναντι στην ουραγό ΑΕΚ!

Πράσινο βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ! Το “τριφύλλι” επικράτησε 1-0 της Ένωσης χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Τοτσέ στο 24'. Το ματς πάντως ήταν φτωχό από πλευράς θεάματος, με λίγες φάσεις και πολύ κακό ρυθμό. Αναμφίβολα ήταν το χειρότερο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ των τελευταίων ετών, λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης των γηπεδούχων αλλά και της αποδυνάμωσης των φιλοξενούμενων. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός "τοτσοδούλα" που αναρτήθηκε στον τίτλο του κειμένου.

4-3-3 vs 4-2-3-1

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ντέρμπι αποδυναμωμένος μιας λόγω της απουσίας 5 αμυντικών (Πίντο Βελάσκες Μπουμοσόνγκ, Φορναρόλι, Μαρίνος). Έτσι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σεϊταρίδη, αριστερό τον Σπυρόπουλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Βιτόλο έχοντας δίπλα του τους Ζέκα, και Φουρλάνο σε ένα 4-3-3 ενώ στην τριάδα μπροστά αγωνίστηκαν οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Τοτσέ.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Έβαλντ Λίνεν δεν είχε στη διάθεσή του τον Κατσικοκέρη, τον οποίο έκρινε ως ανέτοιμο. Ο προπονητής της Ένωσης τοποθέτησε τον Κωνσταντόπουλο τερματοφύλακα με την αμυντική τετράδα να αποτελούν από δεξιά προς αριστερά οι Β. Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές. Στη μεσαία γραμμή, παρατάχθηκαν δύο κόφτες, ο Φέτσης με τον Κορδέρο με τον Γκερέιρο μπροστά τους να παίζει επιτελικό χαφ. Στις πτέρυγες, ο Λαγός ξεκινούσε τις προσπάθειες της Ένωσης από αριστερά, ο Φούντας από δεξιά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φουρτάδο, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Γερμανού τεχνικού.

Πράσινη κυριαρχία, κιτρινόμαυρη... ακαταστασία

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο ορεξάτος στο ξεκίνημα του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Σισοκό, προσπάθησε (και σε 2-3 στιγμές το κατάφερε) να κάνει άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ. Οι “πράσινοι” έδειχναν λίγο πριν τη συμπλήρωση του 10λεπτου ότι είχαν τον έλεγχο και ήταν ζήτημα χρόνου να βρούνε δίχτυα, αφού η Ένωση είχε πολλά αμυντικά κενά τα οποία έγιναν εμφανή με το καλημέρα όταν στο 3' ο Χριστοδουλόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην πλάτη της άμυνας (ύστερα από μπαλιά τρύπα του Σισοκό), αλλά ο Γιάγκο εξουδετέρωσε το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Σταδιακά, η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κωνσταντόπουλου και παράλληλα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην κυκλοφορία της μπάλας. Το τελευταίο στοιχείο τη βοήθησε να δημιουργήσει ορισμένες προϋποθέσεις για γκολ (με ανάπτυξη από τα άκρα), οι ευκαιρίες όμως που της δόθηκαν δεν αξιοποιήθηκαν από τους “κιτρινόμαυρους”, μερικοί εκ των οποίων “χαράμιζαν” κυριολεκτικά τις ενέργειες των συμπαικτών τους (Λαγός 8', Φουρτάδο 16', Φέτσης).

Τρύπια άμυνα, γκολάρα ο Τοτσέ

Μέχρι το 20λεπτο ο ΠΑΟ έδωσε αρκετό χώρο στους φιλοξενούμενους καθώς οι προθέσεις του ήταν να ανοίξει την αμυντική γραμμή των “κιτρινόμαυρων”. Στο 24' οι παίκτες του Φερέιρα τα κατάφεραν με τον Τοτσέ να ανοίγει το σκορ πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε ψηλοκρεμαστή μπαλιά, ο Γιάγκο πήδηξε αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα και ο Ισπανός παίκτης με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0 με τον Κωνσταντόπουλο να χάνει το φως του.

Όπως ήταν φυσικό η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ έπεσε στο ναδίρ μετά την ψυχρολουσία από το γκολ που δέχτηκαν, γεγονός που αποδεικνύεται από τα βεβιασμένα λάθη, τα οποία αυξήθηκαν στη συνέχεια. Η εικόνα του ματς παρέμεινε πάντως η ίδια, δηλαδή με τους παίκτες των γηπεδούχων να δίνουν χώρο στους “κιτρινόμαυρους”, μιας και έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν τον Καρνέζη, ο οποίος δεν έπιασε ποτέ την μπάλα, από ευκαιρία της Ένωσης... Έτσι, το πρώτο ημίχρονο παρέμεινε στο 1-0. Ο Τοτσέ βέβαια θα μπορούσε να διπλασίασει τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του, αλλά δεν σημάδεψε καλά με το κεφάλι στο 36'.

Φάρμακο στην... αϋπνία

Ο αγώνας, όπως καταλαβαίνετε, ήταν πολύ κακός απο πλευράς θεάματος. Το παιχνίδι προσφερόταν για τη θεραπεία της... αϋπνίας. Πολύ κακός ρυθμός, λάθη επί λαθών και μηδαμινές ευκαιρίες. Και αν στο πρώτο μέρος είδαμε ένα γκολ, στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα... Σε 45' λεπτά δεν έγινε καμία αξιόλογη φάση με εξαίρεση την καταπληκτική απόκρουση του Καρνέζη σε εξίσου καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λαγό στο 63'. Και έτσι όπως πήγε το ματς, η εικόνα δεν θα άλλαζε ούτε με θαύμα. Ο Παναθηναϊκός άφηνε την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι και οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα, αφού το κράμα βετεράνων (Φουρτάδο, Γκερέιρο, Λαγός) και πιτσιρικάδων δεν απέδωσε, ενώ οι αλλαγές του Λίνεν δεν έδωσαν τις βοήθειες που έπρεπε. Οπότε, ήταν φυσικό οι “πράσινοι” να μην αγχώνονται καθόλου. Απλά πρόσεχαν την άμυνά τους και έβγαιναν μπροστά με αντεπιθέσεις.

Φύλακας... Ορέστης

Σε αυτό το μοτίβο κύλησε ο αγώνας μέχρι και τις καθυστερήσεις με το 1-0 να παραμένει ως τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να χάσουν το ματς, αλλά ο Καρνέζης αναδείχτηκε (αυτή τη φορά) φύλακας Άγγελος, με την απόκρουση που έκανε στο σουτ του Κουτρουμπη στο 93'. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Με το τρίποντο ο Παναθηναϊκός, ανέβηκε στην 6η θέση, ενώ η Ένωση παρέμεινε καρφωμένη στον πάτο της βαθμολογίας.

Κίτρινες: Κοντοές (41'), Φουρλάνος (51'), Β. Βλάχος (59'), Κορδέρο (60'), Φούντας (64'), Χουχούμης (86')

Κόκκινες:-

Διαιτητής: Κάκος

Βοηθοί: Ακρίβος, Φαντόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

 

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Φουρλάνος (65' Χουχούμης), Ζέκα, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (90' Μπαρμπαρούσης), Σισοκό (70' Κουίνσι), Τοτσέ.

AEK (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Β. Βλάχος, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Φέτσης (70' Κατίδης), Κορδέρο, Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Λαγός, Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Φουρτάδο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags