Ο Ερνέστο δεν έδειχνε εμπιστοσύνη στον Μήτρογλου στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο Έλληνας φορ να αγωνιστεί μισή σεζόν με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο και ολόκληρη την περσινή στον Ατρόμητο. Έχοντας, μάλιστα, εξαιρετική παρουσία με τις φανέλες και των δύο ομάδων. Και, τώρα που ο Βαλβέρδε είναι παρελθόν, πολλοί αναρωτιούνται μήπως είχε αδικήσει τον Κωστάκη με την απόφασή του. Που δεν τον κράτησε στον Ολυμπιακό, δηλαδή, για να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Γιατί η αλήθεια είναι πως ο Μήτρογλου βγάζει μάτια κάθε φορά που παίζει, αναγκάζοντας τον Ζαρντίμ να ψάξει τρόπους για να τον χωρέσει στην ίδια 11άδα με τον Τζιμπούρ. Ο σκύλος πιστεύει πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή; Από τη μία θα μπορούσε και ο Βαλβέρδε να είχε αξιοποιήσει καλύτερα τον Μήτρογλου, αλλά από την άλλη και ο Κωστάκης δεν είναι ο ίδιος παίκτης που είναι σήμερα, με εκείνον που ήταν δύο χρόνια πριν!

Με τον Ισπανό τεχνικό να πιστεύει στο ταλέντο του, αλλά να τον βλέπει να μην τα δίνει όλα στις προπονήσεις. Και, στους αγώνες, να μη συμμετέχει στο παιχνίδι με τον τρόπο που ήθελε ο Ισπανός. Κάτι που συνέβη στην αρχή της σεζόν και με τον Ζαρντίμ, για να τα λέμε όλα. Από την άλλη, όμως, όταν του δώσεις λίγο χρόνο στην 11άδα, το παιδί σκοράρει κατά ριπάς! Για αυτό και, ίσως, κάποιοι στον Ολυμπιακό χρεώνουν σαν λάθος στον Βαλβέρδε την επιλογή του για τον Μήτρογλου.

Ο Ερνέστο, βέβαια, είχε τον Μιραλάς και τον Τζιμπούρ στη διάθεσή του, δεν αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα. Κάθε άλλο. Για να το πούμε αλλιώς: αν είχε μείνει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, πιστεύει κανείς πως δεν θα είχε στην ομάδα του και δεν θα χρησιμοποιούσε τον Μήτρογλου;