Η ιστορία κρατάει από τον Αύγουστο, όταν ανάμεσα στα άλλα αποκαλύφθηκε πως στις λίστες των διαιτητών και των βοηθών για τη φετινή περίοδο συμπεριλήφθησαν διαιτητές και βοηθοί που δεν είχαν δηλωθεί καν ακόμη από τις ενώσεις στις οποίες ανήκουν. Προσέξτε. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και από την επομένη των αποκαλύψεων διαπιστώσαμε (πλην των δημοσιογράφων) απ' όλους τη σιωπή των αμνών.

Ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών της περιόδου 2012-2013. Εχει αποκαλυφθεί από τον Αύγουστο το παρασκήνιο γύρω από τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, έκανε λόγο για «νταβατζήδες» και «στημένους πίνακες» και συνδύαζε τη διαδικασία που έγινε με τη μάχη των δύο παρατάξεων που κατεβαίνουν στις εκλογές της ΕΠΟ. Η υπόθεση διαβιβάστηκε σε κατά τόπους αρμόδιους πταισματοδίκες, αφού εκτός από τον Χρήστο Σάββα έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Σαρρής.

Ο κ. Σάββας πριν από μία εβδομάδα πήγε στον αθλητικό εισαγγελέα, στον οποίο για περίπου δύο ώρες κατέθεσε επαναλαμβάνοντας όσα είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για «νταβατζήδες» και «στημένους πίνακες», αλλά και στην επιστολή παραίτησης που έστειλε την επόμενη μέρα κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «διαδικασία-παρωδία». Λέγεται ότι μίλησε για «συμμορία» που συνέβαλλε ώστε οι πίνακες να καταρτιστούν με συγκεκριμένο τρόπο και ότι ως «εγκέφαλος» κατονομάστηκε συγκεκριμένο πρόσωπο-στέλεχος της ομοσπονδίας που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει και μάλιστα πολλές ομάδες και παράγοντες έχουν μιλήσει δημόσια καταγγέλλοντας τη δράση του.

Σημειώστε, επίσης, πως στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα βρίσκεται έγγραφη αναφορά άλλου μέλους της ΚΕΔ που καταγγέλλει επιπρόσθετα τη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων, εγείροντας πλέον και άλλα ερωτήματα που αγγίζουν ακόμα και τη νομιμότητα της διαδικασίας. Ο Κύρος Βασάρας πήρε ξεκάθαρη θέση και η θέση αυτή σε οδηγεί σε πάρα πολλά συμπεράσματα. Από τον Αύγουστο, όμως, μέχρι σήμερα και ενώ ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει τις ανακρίσεις, δεν μιλάει κανείς από τους άμεσα θιγόμενους. Και οι άμεσα θιγόμενοι είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Μήπως είναι και ύποπτο;
Οι ομάδες γνωρίζουν και πολύ καλύτερα από μας ίσως το τι έχει συμβεί και πως καταρτίστηκαν οι πίνακες. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μη γνωρίζει ο Αρβανιτίδης, να μη γνωρίζει ο Χριστοβασίλης, ο Βρύζας, ο Πανόπουλος, ο Αλαφούζος. Δεν είναι απορίας άξιον γιατί δεν αντιδρούν; Μήπως είναι τελικά και ύποπτο; Και προσέξτε, δεν αναφέρομαι στις ανακοινώσεις που βγάζουν οι αδικημένοι (όποιοι κι αν είναι μέχρι τώρα) ή τα αστεία τιτιβίσματα στο Twitter, διότι αυτές δεν είναι αντιδράσεις αλλά κωμικές θέσεις. Ολοι σιωπούν, ενώ γνωρίζουν. Δεν θα έπρεπε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα για παράδειγμα να θέσει βέτο και να ζητήσει κάθαρση, έρευνα και νέο νόμιμο ορισμό διαιτητών και βοηθών; Δεν θα έπρεπε να είχε κάνει το ίδιο ο Αρης, ο Πανθρακικός, η ΑΕΚ, όλοι εν πάση περιπτώσει;

Τίποτα όμως. Ή τους συμφέρει ή δεν μπορούν ή (μετά συγχωρήσεως) έχουν τη φωλιά τους (για διαφορετικό λόγο ο καθένας) χεσμένη. Ας μας εξηγήσουν γιατί δεν αντιδρούν. Μπορεί κάτι να μη γνωρίζουμε, βρε αδελφέ. Εξηγήστε μας, όμως. Διότι δεν μπορεί να γνωρίζω τις συνθήκες, να τις βιώνω, να ξεκινά ανακρίσεις ο εισαγγελέας και εγώ να σιωπώ. Δεν γίνεται, ρε φίλε, αυτό. Μετά όμως να μην γκρινιάζουν για τις σφαγιαστικές διαιτησίες, να μη βγάζουν ανακοινώσεις για τον Σιδηρόπουλο και τον κάθε Σιδηρόπουλο. Διότι θα είναι άξιοι της μοίρας τους και το σύστημα θα γελάει μαζί τους. Οπως κάνει και σήμερα, άλλωστε.

Είπαν... 

Μ. Κουμάλο: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ»

Το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ δεν σε απολαμβάνουν όμως!

Α. Μάντζιος: «Ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογικό πρόβλημα»

Φωνάξτε τον Πιπερόπουλο

Φαλκάο: «Δεν θα πω όχι στην Τσέλσι αλλά και στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα»

Καθόλου δεν θέλεις να φύγεις...

«Οι παίκτες μου είναι κουρασμένοι»

Ζεσουάλδο Φερέιρα

Πηγή: Goal