Facebook Pixel Χουάν και περασμένα μεγαλεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-11-14 19:55:00

Χουάν και περασμένα μεγαλεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χουάν και περασμένα μεγαλεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πορεία του Παναθηναϊκού το 1996 και το «διπλό» στον Άγιαξ, φαίνεται πως έχει ο Αλαφούζος στο μυαλό του, που έδιωξε τον Φερέιρα και επαναφέρε στον πάγκο τον Ρότσα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα λοιπόν, αποτελεί παρελθόν για το «τριφύλλι» από το μεσημέρι της Τετάρτης και στον πάγκο του πλέον θα είναι οι Χουνάν Ραμόν Ρότσα και Γιάννης Βονόρτας. Όπως κυκλοφορεί βέβαια, πρώτος προπονητής και αυτός που θα ρυθμίζει τα πάντα, θα είναι ο Αργεντινός. Άλλωστε, ο Ρότσα έχει περισσότερες εμπειρίες, ενώ έχει και να θυμάται την εκπληκτική πορεία του 1996 ως προπονητής του τότε Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την άνοιξη του 1994 και την οδήγησε στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων (1994 και 1995) και δύο Πρωταθλημάτων (1995 και 1996). Η μεγαλύτερη του επιτυχία ήρθε όμως με την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1995-1996, όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε στον ημιτελικό του θεσμού και νίκησε εκτός έδρας τον πανίσχυρο πρωταθλητή Ευρώπης, Άγιαξ με 1-0, με γκολ του Κριστόφ Βαζέχα! Στον επαναληπτικό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, μπορεί να ήρθε η ήττα με 3-0 και ο αποκλεισμός, ωστόσο εκείνη η ομάδα είχε... ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Για να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει στον προκριματικό τη Χάιντουκ Σπλιτ, είχε τερματίσει πρώτος στον όμιλό του με αντιπάλους την Ναντ, την Πόρτο και την Άαλμποργκ, ενώ πριν τον Άγιαξ είχε πετάξει εκτός στα προημιτελικά τη Λέγκια!

Μάλλον αυτά τα παιχνίδια έχει στο μυαλό του και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ίσως βλέπει τον Τοτσέ ως... Βαζέχα, τον Καρνέζη σαν... Βάντσικ, τον Βιτόλο σαν... Μπορέλι και τον Βελάσκες ως... Καλιτζάκη!

Δείτε βίντεο από την πορεία του Παναθηναϊκού το 1996:

 


Ajax - Panathinaikos 0-1 (1995-96) από pklora7









Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags