Facebook Pixel Να το ξεκαθαρίσουμε για Ζεσουάλδο!
| 2012-11-14 21:54:00

Να το ξεκαθαρίσουμε για Ζεσουάλδο!

Να το ξεκαθαρίσουμε για Ζεσουάλδο!

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του Φερέιρα. Αλλά ο σκύλος θα πει κάτι τελευταίο για τον Πορτογάλο, πριν τον αποχαιρετίσει οριστικά.

Ο 66χρονος τεχνικός έχει πολύχρονη θητεία στους πάγκους και έχει περάσει, τόσο από τμήματα υποδομής όσο και από την Εθνική ομάδα (την U-21 της Πορτογαλίας), ενώ έχει κάνει με επιτυχία πρωταθλητισμό στην Πόρτο. Ένα κλαμπ που για πολλούς δεν... χρειάζεται προπονητή (μία ακραία άποψη ορισμένων, για να αναδείξουν την οργάνωση που υπάρχει στους "δράκους"), αλλά τέλος πάντων από την άκρη του πάγκου της ο Ζεσουάλδο έχει στεφθεί πρωταθλητής.

Δεν έγινε, λοιπόν, από τη μία μέρα στην άλλη κακός προπονητής στον Παναθηναϊκό. Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να του πιστώσουμε και την περσινή καλή σεζόν στο "τριφύλλι". Σε μία ομάδα που είχε μπροστάρη τον Λέτο και παρά τα πολλά προβλήματα άντεξε μέχρι λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος στη μάχη του τίτλου. Ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, κάτι που πιστώνεται στον Πορτογάλο. Πράγματα που ο σκύλος έγραψε άπειρες φορές και πέρσι.

Απλώς, φέτος, δεν του βγήκε αυτό που έκανε στον Παναθηναϊκό. Απέτυχε το σχέδιο του, όποιο κι αν ήταν αυτό. Είτε κάποιος συμφωνούσε μαζί του είτε όχι. Μπορεί να του προσάψει κάποιος πως πολλές φορές... τον έπαιρνε ο ύπνος στον πάγκο. Ναι, εντάξει. Ή πως το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων στην Παιανία αφορούσε στο πώς ο Παναθηναϊκός θα είναι κάτοχος της μπάλας και όχι να δείξει στους "πράσινους" πώς να φτάσουν στο γκολ. Κάτι που πέρσι, με την έμπνευση του Λέτο, ήταν ένα πρόβλημα που κρυβόταν κάτω από το χαλάκι, ενώ φέτος δεν έγινε το ίδιο...

Τι θέλουμε να πούμε; Πως το σχέδιο που είχε ο Φερέιρα στον φετινό Παναθηναϊκό, όποιο κι αν ήταν αυτό, απέτυχε! Και όπως δίκαια πέρσι του έβγαλαν όλοι το καπέλο, έτσι και φέτος η αποχώρησή του τώρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί βιαστική κίνηση. Ο ίδιος ο προπονητής είναι και ο ίδιος άνθρωπος. Απλώς πέρσι τα κατάφερε, ενώ φέτος όχι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags