Facebook Pixel Κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Αλαφούζο
| 2012-11-15 21:20:00

Κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Αλαφούζο

Κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Αλαφούζο

Η κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Αλαφούζο για την δραματική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο και το μεταγραφικό πλάνο ενόψει Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης σχολιάζει.

Είδηση δεν έβγαλε η συνέντευξη Tύπου, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν ειλικρινής και αυθόρμητος σχετικά με την τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το ταμειακό έλλειμμα των 30 εκ. ευρώ "πνίγει" τον Παναθηναϊκό και ο κίνδυνος για χρεοκοπία είναι άμεσος. Ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για την επιβίωση της ΠΑΕ και πιστεύει πολύ στο μοντέλο της λαϊκής βάσης, παρά την αποτυχία μέχρι τώρα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Τα αποθέματα της ΠΑΕ τελειώνουν στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έχει πολλά χρέη σε παίκτες και προμηθευτές και χρειάζεται άμεσα έσοδα. Οι τρόποι είναι τρεις: νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εύρεση επενδυτή και δάνειο από τράπεζα.

Η προηγούμενη ΑΜΚ ήταν αποτυχημένη, επενδυτής δεν υπάρχει στον ορίζοντα, άλλωστε όπως δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει δεχθεί την παραμικρή ενόχληση και ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσπαθεί να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 15 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα "χτυπήσει" εκ νέου την πόρτα επιχειρηματιών που είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Αλλιώς θα στραφεί στον δύσκολο και οδυνηρό δρόμο. Διακοπή όλων των ακριβών συμβολαίων, όπως Λέτο-Μπουμσόνγκ-Βύντρα για παράδειγμα και επί της ουσίας το ταβάνι στα συμβόλαια θα είναι οι 200 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα η ομάδα θα στραφεί στις ακαδημίες της.

Μεταγραφές, αν γίνουν τον Ιανουάριο, θα αφορούν σε νεαρούς και ελεύθερους ποδοσφαιριστές από την ξένη και ελληνική αγορά. Ο ξένος αρχι-σκάουτερ που θα έρθει στην Παιανία, θα αναλάβει τον διεθνή χώρο και ο Γιάννης Σαμαράς που αναβαθμίζεται την ελληνική αγορά.

Η αποχώρηση Φερέιρα ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για παραίτηση αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει αποζημίωση και στην Παιανία ευελπιστούν σε ανάκαμψη της ομάδας με τον Ρότσα που θα βρίσκεται στον πάγκο τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Οι "πράσινοι" θα αναζητήσουν νεαρό ξένο τεχνικό για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και ο ερχομός Ρότσα που είναι "μετρ" στην ψυχολογία αλλά και η αναβάθμιση Σαμαρά, είναι δύο καλές κινήσεις. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και ένας γενικός αρχηγός για να σφίξει τα λουριά στα αποδυτήρια.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags