Facebook Pixel "Όποιος κουράστηκε... να κάτσει σπίτι"
| 2012-11-27 18:55:00

"Όποιος κουράστηκε... να κάτσει σπίτι"

"Όποιος κουράστηκε... να κάτσει σπίτι"

Την άποψη του «ειδικού» σε θέματα διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, ζήτησε ο sportdog για τις αποφάσεις του Αρετόπουλου στο Πλατανιάς - ΠΑΟ κι ο καθηγητής μίλησε για ...κουρασμένους ρέφερι.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε πως όλοι οι διαιτητές μπορούν να κάνουν λάθη, ωστόσο σημείωσε πως αυτοί που τα επαναλαμβάνουν, μάλλον πρέπει να πάνε σπίτι τους να ξεκουραστούν, ενώ πέταξε και τις... μπηχτές του για την ΚΕΔ.

 

Αναλυτικά όσα είπε στον sportdog:

 

Για τα λάθη της διαιτησίας στο Πλατανιάς – ΠΑΟ και τον Αρετόπουλο:

 

«Διαιτητής χωρίς λάθη δεν υπάρχει. Τα λάθη οι διαιτητές τα κάνουνε. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι λάθη κάνεις και αν είναι επαναλαμβανόμενα. Αν είναι επαναλαμβανόμενα, θα πρέπει ο καθένας να υποστεί τις συνέπειες. Αν λέγεται Αρετόπουλος αυτός, Βαρούχας ή οποιοσδήποτε. Φυσικά γίνανε λάθη σε αυτό το ματς, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας».

 

Για το αν υπήρχε δόλος:

 

«Δόλος δεν μπορώ να πω αν υπήρχε. Ούτε εγώ ούτε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Αυτός που θα πει για δόλο, θα πρέπει να είναι ή ηλίθιος ή χαζός. Γιατί θα πρέπει μετά να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Το να το αποδείξεις πως υπάρχει δόλος είναι μακριά. Από το να λες μία κουβέντα, μέχρι να την αποδείξεις στην πραγματικότητα, είναι πολύ μακριά. Γνώμη μου είναι πάντως πως δεν υπάρχει δόλος».

 

Για το γεγονός πως η ΚΕΔ… βγάζει λάδι τον Αρετόπουλο:

 

«Η ΚΕΔ, εντάξει… Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Εγώ λέω πως έγιναν λάθη, η ΚΕΔ λέει πως δεν έγιναν. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος αυτών που λέει. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω τον οποιοδήποτε. Εγώ λέω για τον εαυτό μου… Δεν μου αρέσει πάντως να κατηγορώ. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Δεν θέλω ούτε να ισοπεδώνω ούτε να κριτικάρω. Γιατί μπορεί και εγώ αν ήμουν εκεί να έλεγα τα ίδια πράγματα. Εγώ είμαι απέξω και είδα πως έκανε λάθη ο διαιτητής σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά δεν λέω πως έγιναν με δόλο».

 

Γενικότερα για την διαιτησία την φετινή σεζόν:

 

«Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την διαιτησία. Άμα δεις την Ευρώπη, λάθη γίνονται παντού. Γενικά, η ελληνική διαιτησία έχει πρόοδο. Είναι γυμνασμένα παιδιά, είναι καλό το επίπεδο. Κάποιος που κάνει λάθη όμως επαναλαμβανόμενα, θα πρέπει κάποτε να πάει και στο σπίτι του. Εγώ είδα πως στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο βοηθός έκανε λάθος. Όπως το ίδιο συνέβη και στο ματς του Ατρόμητου, όπου η μπάλα πέρασε την γραμμή. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που κάνουν τέτοια λάθη, θα πρέπει να κάθονται και λίγο να ξεκουράζονται. Γιατί μπορεί να είναι… κουρασμένοι»

 

Για τον Κύρο Βασσάρα και την απομάκρυνσή του από την ΚΕΔ:

 

«Αυτοί που τον είχαν βάλει και τώρα τον έβγαλαν, γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Εγώ δεν θέλω να κριτικάρω ενέργειες τρίτων».

 

Συντάκτης: Βαγγέλης Καράμαλης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags