Όταν ο Ιβοριανός είναι κεφάτος, είναι «κεφάτη» όλη η ομάδα. Οταν δεν είναι σε καλή μέρα ή ο αντίπαλος προπονητής έχει δώσει εντολή να τον κλείνουν καλά δύο και τρεις παίκτες, ο Παναθηναϊκός βραχυκυκλώνει. Απλά είναι τα πράγματα και αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν 2-3 πρωταγωνιστές με δημιουργικά χαρίσματα, ώστε να μοιράζεται αυτή την ευθύνη.
 
Παίκτης-ηγέτης είναι ο Λέτο, αλλά λείπει καιρό και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει όπως τον καμαρώσαμε πέρυσι. Μας άφησε «ηγετικές υποσχέσεις» ο Λάζαρος, αλλά δεν τις εκπλήρωσε, ο Κατσουράνης θεωρήθηκε «κακή επιρροή» και αποπέμφθηκε, ο Κουίνσι ηγέτης δεν είναι και δεν θα γίνει, ενώ ο Βιτόλο εσχάτως παρουσιάζει ηγετικά χαρακτηριστικά που μας τα έκρυβε τόσα χρόνια, αλλά ο ρόλος του είναι περισσότερο ανασταλτικός παρά δημιουργικός και πέρα από μερικές πρωτοβουλίες και μακρινά σουτ που δοκιμάζει, αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να συμβάλει στην επιθετική ανάπτυξη και στο σκοράρισμα.
 
Ολα αυτά μας αφήνουν τον Σισοκό ως παίκτη-κλειδί. Και να λέμε πάλι καλά που υπάρχει κι αυτός κι ακόμα καλύτερα που ο Ρότσα τον έφερε στον άξονα και μπορεί να απλώνει το παιχνίδι της ομάδας καλύτερα απ' ό,τι όταν παίζει στα πλάγια. Πόσο, όμως, μπορεί να στηριχτεί μια ομάδα και να βασίσει το παιχνίδι της σε έναν παίκτη που είναι δανεικός και η συμφωνία δανεισμού είναι για ένα χρόνο; Η απάντηση είναι πως δεν μπορεί, ειδικά μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει τον Σισοκό ή για να βγει το καλοκαίρι στην αγορά και να ψωνίσει έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά.
 
Σκεφτείτε αυτόν τον Παναθηναϊκό, με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχει, χωρίς τον Σισοκό: η ήδη προβληματική εικόνα γίνεται ακόμα χειρότερη. Αρα τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να μην «πεινάσει» σε λίγο καιρό; Να βρει μια φόρμουλα που θα κρατήσει τον Σισοκό στην Παιανία, τουλάχιστον και την επόμενη χρονιά και με όποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό (αγορά, επέκταση δανεισμού ή συνιδιοκτησία). Ισως υπάρχει κι ακόμα ένας τρόπος: αν ισχύει το ρεπορτάζ που λέει ότι η Βόλφσμπουργκ, η ομάδα δηλαδή στην οποία ανήκει ο Σισοκό, παρακολουθεί τον Μαυρία, ίσως να πρέπει να τα βάλουν κάτω στην ΠΑΕ και να τα σταθμίσουν. Καλός ο Μαυρίας, Ελληνας, εξελίξιμος και βγαλμένος από τα σπλάχνα της ομάδας, αλλά ίσως ο Παναθηναϊκός να έχει μεγαλύτερη ανάγκη να χτίσει πάνω στον Ιβοριανό την παρούσα στιγμή, ακόμα κι αν τον πονέσει η ενδεχόμενη απώλεια ενός «δικού του παιδιού» και πολύ ταλαντούχου παίκτη

Πηγή: Sportday