Αυτός έφτιαχνε επιθέσεις. Αυτός σκόραρε άπαξ. Κι ο ΠΑΟΚ μάζεψε – με την ψυχή στο στόμα, ως είθισται – άλλους ω3 βαθμούς. Έτσι έμεινε κι άπαρτο κάστρο η Τούμπα! Είχε δε, καιρό να αποθεωθεί ο Βραζιλιάνος από τους φίλους του «δικέφαλου». Διήγε περίοδο ντεφορμέ αλλά … Σήμερα ξεχείλισε από φόρμα!

 

Όταν λοιπόν, αντικαταστάθηκε από τον Σταφυλίδη στο 80ο λεπτό … Δικαιούνταν το standing ovation για την πάρτη του.

 

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου σκεφθήκαμε: Κάτι παραπάνω ξέρει ο Γιώργος Δώνης. Και συνεχίζει με το ίδιο σχήμα μετά το 46ο λεπτό. Μετά το 0-0 και την κακή απόδοση του ΠΑΟΚ μέχρι το 45ο …

 

Ο προπονητής των γηπεδούχων χρειάστηκε 12 λεπτά, για να πειστεί πως με την ίδια τακτική και τους ίδιους παίκτες, δεν θα άγγιζε διαφορετικό αποτέλεσμα. Έτσι αντικατέστησε τον εκτός τόπου και χρόνου περιπατητή Ρομπέρ, με το μαχητή Λόρενς. Ανακάτεψε λοιπόν, την τράπουλα. Και κέρδισε την παρτίδα. Χωρίς πάλι, ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει τον πήχη του μέτριου!

 

Η αλήθεια πάντως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε επί σκηνής Τούμπας μόλις στο 20ο λεπτό. Ήταν άφαντος από την έναρξη του αγώνα. Τον τράβηξε από το χέρι ο Λίνο. Κι αυτός εμφανίστηκε στον ΠΑΟΚ όντας άφαντος – που λέει ο λόγος – στους τελευταίους αγώνες. Τα κέφια του Βραζιλιάνου κι οι σέντρες του από δεξιά απείλησαν την εστία του Κυριακίδη αλλά … Πέραν των απειλών όμως, ουδέν.

 

Η πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων καταγράφτηκε στο 55ο λεπτό! Με τον Σαλπιγγίδη – μετά την πάσα του Αθανασιάδη – ο οποίος απείλησε σοβαρά από κοντά τους φιλοξενούμενους. Απειλήθηκε βέβαια, σοβαρότατα στο 64ο λεπτό. Με τον Φωτάκη να αποκρούει τη κεφαλιά του Μεντί πάνω στην γραμμή.

 

Ο Λεβαδειακός αντίθετα από τον ΠΑΟΚ έπαιζε άφοβα ως πρωταγωνιστής του μέχρι το 20ο λεπτό. Στη συνέχεια; Φοβήθηκε. Έπαιξε ως κομπάρσος. Κι ας ξελαρυγγίστηκε ο Γιώργος Παράσχος – βλέποντας την κατάσταση των αντιπάλων του - για να αλλάξει ρόλο η ομάδα του! τον «δικέφαλο» βρήκε στο 69ο ο Λίνο με το 1-0. Η απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του εκ Σάο Πάολο ορμώμενου (είναι ο σπεσιαλίστας του ΠΑΟΚ) άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι ένιωσαν ασφαλείς. Κυριάρχησαν έστω στα ρηχά. Οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν την άμυνα τους. Κι άνοιξε το παιγνίδι χωρίς να αλλάξει όμως, η ουσία του!

 

Ο ΠΑΟΚ νίκησε μεν … Προβλημάτισε εκ νέου, δε! Παρόντος μάλιστα, του «τσάρου» του στην Τούμπα. Ως εκ τούτου ο προβληματισμός είναι σοβαρότερος.

Πηγή: pamesports.gr