Facebook Pixel Κατσουράνης, η πρώτη επιλογή Ιβάν
| 2012-12-09 16:42:00

Κατσουράνης, η πρώτη επιλογή Ιβάν

Κατσουράνης, η πρώτη επιλογή Ιβάν

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να υποδεχθεί τον Κώστα Κατσουράνη. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Φαίνεται ότι εκκρεμούν ζητήματα που δεν μοιάζει πιθανό να αποδειχθούν ικανά να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει με την πρώτη του κίνηση το στίγμα της εποχής που θέλει να δημιουργήσει. Οχι τόσο επειδή αποκτά τον υπαρχηγό της Εθνικής, αλλά επειδή βάζει στη Θεσσαλονίκη έναν εκ των πιο έμπειρων από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, που έχει την ικανότητα να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ παντοιοτρόπως.
 
Αυτή η μεταγραφική περίοδος είναι η πρώτη κατά της οποίας τη διάρκεια ο ΠΑΟΚ γίνεται ο παίκτης με τη δεύτερη, αν όχι την πρώτη, μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Θα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής, εκτός και αν για κάποιο λόγο αποφασίσει να παίξει στην αγορά και ο Ολυμπιακός. Κάποιος άλλος στη θέση του Σαββίδη πιθανόν να γύρευε αυτή την εποχή πεδίο για να κάνει επίδειξη πλούτου και δύναμης. Ο Ιβάν διαφέρει. Το κατανοεί κανείς από τον τρόπο του Γκερμάν Τσιστιακόφ. Τι ψάχνει ο 42χρονος μάνατζερ; Παίκτες με νοοτροπία, εμπειρία, αντίληψη και προσωπικότητα για να βοηθήσουν να χτιστεί ένας ΠΑΟΚ μεγαλύτερου ελληνικού και -κυρίως- ευρωπαϊκού μεγέθους.
 
Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Σαββίδη στέλνει ένα πολύ καθαρό μήνυμα. Ο Ιβάν δεν ψάχνει καινούρια παιχνίδια για να τα κάνει δώρο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν γυρεύει μεταγραφές – καθρεφτάκια για να τους τα κουνήσει και να τους θαμπώσει. Αναζητεί ποδοσφαιριστές με εμπειρία και αντιλήψεις που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να εξευρωπαϊστεί, ποδοσφαιρικά και εταιρικά.
 
Από τα πρώτα βήματα του Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχα διατυπώσει την εκτίμηση ότι αυτός είναι ένας άλλου τύπου παράγοντας που αποφάσισε να επενδύσει σε μια ελληνική ποδοσφαιρική εταιρεία, όχι μια συνηθισμένη περίπτωση. Οσα βλέπω, ακούω και αντιλαμβάνομαι στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών με οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Σαββίδης, που δεν ήρθε (επιχειρηματικά) για βόλτα στην Ελλάδα, σκοπεύει να χτίσει στη Θεσσαλονίκη τον πιο Ευρωπαίο -σε αντίληψη, λειτουργία και προοπτικές- ΠΑΟΚ που συναντήσαμε ποτέ. Γι' αυτό και πλέον κατανοώ την πρεμούρα όλων αυτών που στριμώχνονται μπροστά από την πόρτα των γραφείων του. Εχουν καταλάβει ότι ο Ιβάν δουλεύει για να κυριαρχήσει και να μακροημερεύσει, γι' αυτό σκοτώνονται για μια θέση κάτω από την ομπρέλα του.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags