Facebook Pixel Ο Χουάν δίνει αξιοπρέπεια και (αυτο)σεβασμό
| 2012-12-10 17:46:00

Ο Χουάν δίνει αξιοπρέπεια και (αυτο)σεβασμό

Ο Χουάν δίνει αξιοπρέπεια και (αυτο)σεβασμό

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον άνθρωπο Χουάν Ραμόν Ρότσα που κατάφερε μέσα σε έναν μήνα να μεταμορφώσει ένα μίζερο σύνολο σε μια ομάδα που αντιμετωπίζει τον εαυτό της πλέον με σεβασμό και όχι με μιζέρια.
 

Μεγαλύτερη απόδειξη από το χθεσινό ματς για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Χουάν Ραμόν Ρότσα όπως το είχαμε αναφέρει στην πρόσληψή του, δεν υπάρχει. «Ανέλαβε με άγνοια κινδύνου την ομάδα στη δυσκολότερη περίοδό της. Αλλά έχει να χάσει λίγα και ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημά του. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν ανέλαβε για τα λεφτά. Δεν θεωρεί ότι είναι «προπονηταράς» και «φιλόσοφος του ποδοσφαίρου».

Δεν έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα απ΄ όσα έχει ήδη κερδίσει στην πράσινη κερκίδα και στην ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου με την ποδοσφαιρική παρουσία του, τα κατορθώματά του με 15 παίκτες το 1996 και κυρίως με το ήθος του. Όταν θα έρθει η ώρα της αποχώρησής του, μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού θα παραμείνει. Είτε πετύχει, είτε αποτύχει. Δεν έχει πίεση, άγχος, δυσθυμία, δεν σκέφτεται «πού έχω μπλέξει τώρα με αυτή την ομάδα που δεν έχει σκόρερ και δημιουργικό μέσο, με παίκτες απλήρωτους;».

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags