Facebook Pixel "Δεν έκανε λάθος ο Ζαχαριάδης!"
| 2012-12-11 15:45:00

"Δεν έκανε λάθος ο Ζαχαριάδης!"

"Δεν έκανε λάθος ο Ζαχαριάδης!"

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολιάζει στον sportdog τη διαιτησία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. "Οι βοηθοί έχασαν τις φάσεις". Θεωρεί θέμα συγκυριών τα φετινά φαλτσοσφυρίγματα προς την "Ένωση"...

Ο σκύλος θέλησε την άποψη ενός ειδικού σε θέματα διαιτησίας, καθώς από χθες έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τις αποφάσεις του Ζαχαριάδη στο παιχνίδι της ΑΕΚ, στην Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό. Ήταν οφσάιντ το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου; Ο Παυλής δικαίως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι; Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αφανισμού της ομάδας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση;

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, απαντάει στον sportdog...

Η διαιτησία βρίσκεται στο επίκεντρο για άλλη μία αγωνιστική, μετά τις φωνές της ΑΕΚ για τον Ζαχαριάδη...
"Κοιτάξτε, γενικά φέτος έχουμε καλές διαιτησίες στη Σούπερ Λίγκα. Επιμέρους υπάρχουν διαιτησίες που προβληματίζουν. Ο δε Ζαχαριάδης φέτος δεν έχει κακή παρουσία. Χθες, ας πούμε, δεν έκανε μεγάλο λάθος. Τώρα κάτι φάουλ και κάτι τέτοια, εντάξει... Γενικά στον πειθαρχικό έλεγχο υστέρησε. Αλλά τα λάθη που έγιναν και φωνάζει η ΑΕΚ, τα έκαναν οι βοηθοί του".

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη φάση στο γκολ του Πανθρακικού;
"Η φάση του γκολ είναι δύσκολη, αλλά είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για οφσάιντ. Αλλά ο βοηθός την έχει πιάτο τη φάση μπροστά του και την χάνει. Όπως χάνει τη φάση και ο άλλος βοηθός, στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν πάλι οφσάιντ, αλλά το σουτ του στο 43΄ το απόκρουσε ο Κωνσταντόπουλος".

"Κάρτα στο θέατρο, όχι στην προσπάθεια"

Η ΑΕΚ φωνάζει για μία φάση στον Παυλή, για πέναλτι.
"Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Ο Παυλής πέρασε, έπεσε, αλλά δεν είναι πέναλτι η φάση, σωστά δεν δόθηκε. Με την ευκαιρία όμως, θέλω να πω πως οι διαιτητές θα πρέπει να μάθουν πως ο κανονισμός λέει να δίνουν κάρτα όταν βλέπουν παίκτες να κάνουν θέατρο. Αλλά θα πρέπει να είναι πραγματικό θέατρο και όχι όταν πέφτει κάτω κάποιος ποδοσφαιριστής, στην προσπάθειά του πάνω".

Από την "Ένωση", πάντως, κάνουν λόγο για προσπάθεια αφανισμού της ομάδας...
"Δεν πιστεύω ποτέ πως έχει δώσει εντολή η ΚΕΔ, δεν το διανοείται ανθρώπινος νους δηλαδή, ότι οποιαδήποτε ΚΕΔ θα έδινε εντολή να πέσει ομάδα από σφάλματα διαιτησίας. Είναι θέμα συγκυριών η αδικία που υπάρχει σε βάρος της ΑΕΚ φέτος, χωρίς σκοπιμότητα".

Μία θετική απόφαση

Στη συνέχεια της κουβέντας μας, ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε στην ΕΠΟ και τον Παναγιώτη Δημητρίου, που είναι πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών και της επιτροπής πρωταθλημάτων των μεικτών Ενώσεων. Ο λόγος είναι η απόφαση να παίζουν στους αγώνες που γίνονται στους Νέους, διαιτητές Ενώσεων από όμορους νομούς και όχι από τον ίδιο νομό που είναι η γηπεδούχος ομάδα. Κάτι που συνέβαινε μέχρι τώρα, για να υπάρχουν λιγότερα έξοδα (μετακινήσεις κ.λπ.).

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Π. Βαρούχας, η συγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ θετική, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει από μικρή ηλικία να έχουν καλές διαιτησίες και να μην υπάρχει προκατάληψη πριν από τον αγώνα, για αυτόν που σφυρίζει στο γήπεδο. Για πιθανή εύνοια δηλαδή, στη γηπεδούχο ομάδα. Συμπλήρωσε, άλλωστε, πως στατιστικά τα περισσότερα επεισόδια στα γήπεδα, γίνονται στα παιχνίδια Νέων. Πρόσφατο, άλλωστε, είναι το τραγικό συμβάν σε αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος στην Ολλανδία, με την ευχή όλων βέβαια να μην δούμε ποτέ παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα.

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags