Αρχικά το δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόβλημα με την έλλειψη προπονητικού τερέν, λόγω του γνωστού προβλήματος που αντιμετωπίζει το ένα γήπεδο στα Σπάτα και στη συνέχεια επισημαίνει πως μετά από μια περίοδο οικονομικής αναταραχής στην ομάδα, ο σύλλογος εκποίησε όλους τους παίκτες προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής και πλέον αποτελείται από νέους και άγνωστους ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια το ρεπορτάζ περιγράφει την βαθμολογική περιπέτεια της «Ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην πρώτη του ατάκα ο Λίνεν αναφέρεται στο πρόβλημα που υπάρχει στα Σπάτα: «Έχουμε καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά, το δεύτερο γήπεδο και χρειάζονται σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μέχρι το άλλο να συνέλθει και να είναι έτοιμο για προπόνηση κι έτσι για την ώρα θα πρέπει να κάνουμε προπονήσεις σε αυτό το λασπωμένο τερέν. Είναι δύσκολο να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ποιοτικές προπονήσεις, αλλά μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν χαμηλούς μισθούς και είναι απλήρωτοι και ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με το υπόλοιπο σταφ της ομάδας»

O Λίνεν που πάντως θέλησε να δείξει πως το πνεύμα όλων των συνεργατών και των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι υψηλό και πως όλοι αγωνίζονται για το καλό του συλλόγου, παρά τα προβλήματα: «Αυτό που με κάνει αισιόδοξο, παρά την κατάσταση που επικρατεί είναι πως όλοι έρχονται και κάνουν τις δουλειές τους και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ αυτόν τον σύλλογο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αποτελείται από 25 Έλληνες και 5 ξένους ποδοσφαιριστές, με έναν μέσο όρο 22.5 ετών και ο Λίνεν τόνισε πως ειδικά οι νέοι παίκτες αδυνατούν να εντάξουν τους εαυτούς τους, στο κατάλληλο διατραφολόγιο, ώστε να συνέρχονται από τις προπονήσεις και τους αγώνες: «Αυτό έχει αντίκτυπο όχι στον ψυχολογικό τομέα, αλλά στον πρακτικό τομέα και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε, βοηθώντας τους περισσότερο».

Ο Λίνεν τόνισε πως ήταν γνώστης της κατάστασης, όταν ανέλαβε την ομάδα: «Όταν ανέλαβα ήξερα και την οικονομική κατάσταση, αλλά και την βαθμολογική θέση του συλλόγου, αλλά είδα αυτή την προοπτική σαν μια ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε αυτός ο σύλλογος και μου άρεσε η προοπτική να τους βοηθήσω να επανέλθουν στη θέση που τους αξίζει. Ας ελπίσουμε πως η ομάδα θα συνέλθει και πως θα μπουν κάποια χρήματα στην ομάδα από κάποιους νέους επενδυτές. Αν δεν συμβεί αυτό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως βλέπω όπως βλέπω τις πιθανότητες σε αυτό το πρότζεκτ, δεν μπορούν να γίνει χειρότερη η κατάσταση».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που έχει να δουλεύεις με νέους και άπειρους παίκτες ο Λίνεν επισήμανε: «Η μεγάλη πρόκληση είναι πως έχεις ν’ αντιμετωπίσεις την απειρία και την απειθαρχία. Για μένα αυτά δεν είναι θέματα ηλικίας, αλλά χαρακτήρα κυρίως. Οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν πως μέσα απ’ αυτή την ομαδική δουλειά, θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Θέλουμε να ενώσουμε αυτό το γκρουπ και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά πάνω σε αυτό, καθημερινά».

Ο Λίνεν κατέληξε πως «θα πρέπει να επιβιώσουμε αγωνιστικά και οικονομικά. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούμε 35 πόντους για να τα καταφέρουμε κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο, γιατί αυτό θα μας καταστρέψει την ψυχολογία. Μόλις σκεφτείς το πώς είσαι εκεί, δέχεσαι ένα χτύπημα και πέφτεις κάτω».

Πηγή: sport-fm.gr