Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ, ενώ όσον αφορά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, υποστήριξε ότι η Ένωση ήταν αδύναμη στο ψηλό παιχνίδι, γι' αυτό και δέχτηκε το γκολ από την κεφαλιά του Ιγκλέσιας. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός.

«Είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα γιατί θέλαμε τη νίκη σε αυτό το ματς. Δεν τους πήραμε αλλά νομίζω ότι αν και ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς, χάσαμε πολλές μπάλες και δεν κάναμε ευκαιρίες, αξίζαμε περισσότερο από τον Ατρόμητο -που είναι πολύ καλή ομάδα- κάτι καλό σήμερα. Οι παίκτες μας έδωσαν το 150% σήμερα αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Το χειρότερο είναι ότι δεχθήκαμε την ισοφάριση από στημένη φάση, αν υπήρχε φάουλ σε αυτή τη φάση... Ενα λάθος δικό μας, ένα γκολ. Ξέραμε ότι θα βάλουν 5,6,7 παίκτες στην περιοχή μας στις στημένες φάσεις. Ενας παίκτης μας έκανε το λάθος, ο Ιγκλέσιας σκόραρε και τελικά πήραμε μόνο ένα βαθμό. Ας ελπίσουμε ότι στο δεύτερο γύρο θα έχουμε περισσότερη τύχη και καλύτερο ποδόσφαρο.

Ολος ο πρώτος γύρος εξελίχθκε χωρίς να κάνουμε ευκαιρίες και χωρίς η ομάδα να μπορεί να αντιδράσει. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα χρειαστούν τους ίδιους βαθμούς με εμάς για να σωθούν. Σίγουρα χρειάζονται ποδοσφαιριστές, να ενισχυθούμε. Η ομάδα δουλεύει πολύ αλλά δεν παίρνουμε αποτελέσματα... Ελπίζω αυτό να αλλάξει με μεταγραφές, αν μπορούν φυσικά να γίνουν.

Εδώ και δύο μήνες μιλάω με τη διοίκηση για ενίσχυση αλλά χρειάζονται χρήματα για να δώσουμε εγγυήσεις σε παίκτη που θέλουμε. Υπάρχει και ο περιορισμός των μεταγραφών... Οι οπαδοί μας δε θέλουν να δεχθούν παίκτες από άλλες μεγάλες ομάδες και θα πρέπει να καταλάβουν ότι το σημαντικό είναι να έχουμε καλούς παίκτες, από όπου κι αν προέρχονται αυτοί. Τι να κάνουμε; Να κοιτάξουμε για παίκτες στην Αυστραλία, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και όπου υπάρχουν Ελληνες;

Ολοι βλέπουν ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση για να σκοράρει και να παίζει καλύτερα. Δεν υπάρχει μέλλον αν δεν προχωρήσουν στις μεταγραφές. Ο μοναδικός στόχος είναι η παραμονή αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο άμεσος στόχος και η μοναδική βοήθεια που μπορεί να δοθεί είναι η απόκτηση κάποιων παικτών. Οι επενδυτές χρειάζονται αλλά αυτό είναι για το μέλλον, για το παρόν είναι η παραμονή.

Δε νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι δεν υπάρχει βελτίωση στην ομάδα. Εγώ βλέπω βελτίωση και οι παίκτες δουλεύουν σκληρά σε κάθε αγώνα. Εμείς, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να σταματήσουμε τον αντίπαλο και να δουλέψουμε επίσης σκληρά για να κάνουμε και ευκαιρίες.

Η ομάδα έχει επιθετικούς αλλά αφού δεν έρχονται τα γκολ είναι λογικό να ψάχνουμε παίκτες για αυτή τη θέση. Πήραν ευκαιρίες, κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί για αυτό το γεγονός.

Για τον Μητρόπουλο περιμένω την επιβεβαίωση από τον πρόεδρο για τη μεταγραφή. Μέχρι να επιβεβαιθεί, δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα είναι διπλό. Οχι μόνο οι επιθετικοί που δεν σκοράρουν αλλά και το γεγονός ότι δεν κάνουμε εύκολα ευκαιρίες. Ενας καλός επιθετικός, όμως, μπορεί να βοηθήσει στο να γίνουν ευκαιρίες. Παράδειγμα με τον Πανθρακικό ο Παπαδόπουλος κρατούσε την μπάλα κόντρα σε 3-4 αντιπάλους, τη μοίραζε σωστά, βοηθούσε την ομάδα του συνεχώς. Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε κάποιον όχι μόνο να σκοράρει αλλά και να βοηθάει την ομάδα να κάνει ευκαιρίες, να βοηθάει και στις αντεπιθέσεις. Ενας καλός στράικερ μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει παιχνίδι και από τα άκρα. Βλέπουν όλοι ότι δεν μπορούμε από τα άκρα, έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Με έναν επιθετικό, ένα μέσο και έναν παίκτη για τα άκρα, η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Διαφορετικά θα παίξει ο Ανδρέας (σ.σ. Δημητρέλος) φορ. Με το υπάρχον ρόστερ συν τις μεταγραφές.

Ο στόχος μας στο κύπελλο; Στο κύπελλο θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο και να... σκοτώσουμε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Να πάμε τελικό, να πάρουμε το κύπελλο και να βγούμε στην Ευρώπη.

Δεν έχω συναντήσει τον Βιντιάδη, δεν τον έχω γνωρίσει ως τώρα. Δεν είχε χρόνο κανείς από τους δυο μας τις τελευταίες εβδομάδες, ελπίζω να βρεθεί σύντομα ένας τρόπος επικοινωνίας».