Facebook Pixel Ο Ρότσα τους έβγαλε στη ...σέντρα και ίσως έτσι μαζέψουν τις "χοντράδες"
| 2012-12-20 14:48:00

Ο Ρότσα τους έβγαλε στη ...σέντρα και ίσως έτσι μαζέψουν τις "χοντράδες"

Ο Ρότσα τους έβγαλε στη ...σέντρα και ίσως έτσι μαζέψουν τις "χοντράδες"

Τα 33 χρόνια (που έκλεισε χθες!) και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφορά που έχει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αγάπη του για το «τριφύλλι» ούτε το γεγονός πως τα λόγια του έχουν βασικό στόχο το καλό του κλαμπ. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Τον Ρότσα ουδείς σοβαρός μπορεί να τον κατηγορήσει ως... Τζιγγερικό ή... Βγενοπουλικό. Ο τίτλος που έχει κερδίσει με το σπαθί του είναι «ένας πραγματικός εργάτης, Παναθηναϊκός».

Χθες ο Ρότσα έδειξε όχι μόνο τον υψηλό βαθμό ωριμότητας που διαθέτει πλέον ως προπονητής, αλλά και το στοιχείο εκείνο του χαρακτήρα του που δικαίως τον κάνει αγαπητό στους παίκτες του. Μπήκε μπροστά, έγινε ασπίδα, δεν κρύφτηκε, αντίθετα μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας για όλα όσα άκομψα και απαράδεκτα συνέβησαν στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τη Βέροια.

Με τον Ρότσα ο Παναθηναϊκός αποτίναξε το εκτρωματικό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε επί Φερέιρα, έστω κι αν στη Βέροια έκανε άθλια εμφάνιση, κυρίως όμως επέλεξε ως προπονητή έναν άνθρωπο που σέβεται το κλαμπ, τους εργαζόμενους και τον κόσμο. Ο Αργεντινός (και Ελληνας πλέον, μετά από τόσα χρόνια παραμονής) δεν επέλεξε τον δρόμο του στρίβειν διά του αρραβώνος (σιωπή) ούτε πήρε το μέρος των «αφεντικών» (που έκαναν λάθος).

Γι' αυτό και είπε όσα λένε οι περισσότεροι σοβαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα. Ο Ρότσα ουσιαστικά έβγαλε στη... σέντρα τη διοίκηση του κλαμπ για τη «λάσπη» που εκτόξευσε εναντίον (συγκεκριμένων) ποδοσφαιριστών τόσο μέσα από τη «στοχοποιημένη» δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου όσο και από τη «διαρροή» των ονομάτων που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα».

«Ηρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Κι εγώ ήμουν κακός και ανέλαβα τις ευθύνες» δήλωσε ο Ρότσα. Μαγκιά του. Οπως μαγκιά του το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δημόσια τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο. Γιατί είναι άλλο πράγμα να μην κάνουν σε κάποιους (πολλούς ή λίγους, δεν έχει σημασία) οι δύο ποδοσφαιριστές για μέλη του ρόστερ του Παναθηναϊκού και είναι εντελώς διαφορετικό να στοχοποιούνται με απέραντη λασπολογία.

Κάθε εργαζόμενος με τέτοια συμπεριφορά του προπονητή μπορεί να πέσει και στη φωτιά γι' αυτόν. Ακόμη και οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους η πιάτσα πάντα λέει ότι είναι ένας κλάδος «παρτάκηδων». Μόνο που ο Ρότσα ούτε έβγαλε την ουρά του απ' έξω ούτε τους άφησε βορά στις... ορέξεις της διοίκησης. Μπήκε μπροστά και μπράβο του. Ο Ρότσα που και άλλες φορές πρόσφατα λειτούργησε πυροσβεστικά από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο...

Αρκετοί αναρωτιούνται αν ο Χουάν Ρότσα θα «πληρώσει» με απόλυση αυτήν την ειλικρινή και αντρίκεια στάση του. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι Ο,ΤΙ χειρότερο μπορεί να πράξει η διοίκηση Αλαφούζου και νομίζω ότι δεν πρόκειται να βρει ούτε έναν υποστηρικτή, το αντίθετο. Ασε που για τον Ρότσα θα αποτελεί «τίτλο τιμής» ένα τέτοιο «φάγωμα».

Εκτιμώ, πάντως, ότι τα πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν και ευεργετικά στο κλαμπ, αν η διοίκησή του λάβει σωστά το μήνυμα Ρότσα και αναγκαστεί να μαζέψει τόσο τις «χοντράδες» όσο και τα ξηλώματα-τσουνάμια. Δεν αποκλείω, μάλιστα, να πάρουν ως αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του προπονητή και να «αποσύρουν» μέρος της γκιλοτίνας με τη δικαιολογία «μα εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα φύγει αυτός ή ο άλλος».

Ο,τι κι αν συμβεί πάντως, το σίγουρο είναι ένα: ο Ρότσα κέρδισε ΞΑΝΑ την εκτίμηση των πάντων και άφησε στη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου το δύσκολο κομμάτι της «διαχείρισης».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags